• BaltásRém
    #77
    Elolvastam Karakán postját. Jó dolgokra világít rá, és örülök hogy végkövetkeztetés híján nem próbált meg senkit semmilyen irányba téríteni.
    Szeretne, szeretne óvatosan következtetést levonni, de mint én is, és mint más is, nem jutunk vele semmire. :((((

    Felvetünk, cáfolunk... mindaddig amíg nem kapok választ a "fő" kérdésre, addig semmilyen teóriát nem fogadok el. Nálam a fő kérdést az jelenti hogy univerzumunk anyaga honnan, és miért jött létre? Milyen az abszolút semmi, és milyen az abszolút végtelen ?

    Az egész univerzum születése, léte, MIÉRTJE, működése, előzménye...ez mind mind rejtély.
    Rájöttem hogy HA (!!!!!) választ kapnánk ezekre, az csak, akkor az kizárólag úgy lehetne lehetséges, ha a univerzum (értem ezalatt azt amit ismerünk,mérünk)egy másik szerveződés része lenne. És beindul a végtelenségig tartó kör. Akkor az a főegység hogy hogy jött létre ?????????

    Először valahogy ezt kellene tisztázni.
    Hiába olvasok tudományos fórumokat, próbálok racionálisan gondolkozni...mindig Istenhez jutok el. Istenhez, aki van, és értelmetlen létét analizálni, hanem csupán el kell fogadnunk.

    Az ember azt gondolná hogy a racionális gondolkodás az a vallás szöges ellentéte, mint gondoltam én is anno vala. DE !!!!!!!

    A TÚLZOTT racionalitás teológiához vezet, tehát aki racionális akar lenni az tán közelebb van a valláshoz, mint távolabb !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    És eleve már ez is egy ellentmondás.....

    Valaki kérem mondja már meg hogy van ez !!!!!!!!!!!!!!