• psishock
    Itt adódik ismét pár probléma:
    Nethez vagyok kötve, és szintúgy a központi szerverhez. Ha bármelyik része nem adott a dolognak nem tudom használni a böngészőmet. Ezt a fajta függőséget mindenképpen elszeretném kerülni, mivel funkcióban kb ott lennék mint a felhő alapú os-nél. Nem szeretnék ekkora kiszolgáltatottságot, és mindenképpen teljes értékű böngészőt szeretnék offline az tartalmak (pl weblap vagy saját illetve third party pluginfejlesztések) megjelenítésére/használására is. Azonfelül a mozilla-t és a bandwidth terhelné minden felhasználó, ezzel a folyamatosan figyelő szolgáltatással (még ha minimálisan is, de ugye adott lenne), nem beszélve arról hogy felelősség terhelné őket adatvédelem szempontjából.

Valami egyszerű és bármilyen esetben működőképes megoldás lenne erre jó ha már belső megoldásról lenne szó.
    Például egyik variáció, hogy a böngésző bővíthető részlegeit és a júzer beállításokkal kapcsolatos mappáit/fájljait a böngésző automatikusan encryptálja egy kiválasztott kóddal, és bármi települne csak a kóddal decryptálva tudna hozzáférni ezekhez. Egyik külső program se tudna mit kezdeni a helyzettel (úgy sem, amikor a fox ki van kapcsolva). Ennek a módszernek a negatívuma viszont, hogy nehezedik a felhasználó általi külső belepiszkálás a fájlokba/beállításokba, és minden komolyabb szintű változtatásnál/telepítésnél pötyögni kell a kódot, és a foxnak futnia kell, mivel csak őrajta keresztül tud nyitódni és záródni a titkosított tartalom. Az olyan mély szintű változtatásokra amik újraindítást igényelnek mert realtime belepiszkálással instabillá válna a böngésző, meg lehetne oldani hogy minden ilyen jellegű változtatásnál csak egy "virtuális" másolat fájl hozna létre magának, majd a restart-ot követően kicserélné a régivel.

Viszont szerintem működőképes tud lenni a jelenlegi teljesen nyitott, szabad és kényelmes rendszer, a brutális titkosítás nélkül is. Egyszerűen moderálniuk kell magukat a cégeknek és tényleg nem belepiszkítani más fejlesztéseibe, főleg kéretlenül, vagy egyszerűen nem használjuk a termékeiket. Gyakorlatilag a kis fejlesztésekkel is pont így járunk el, alapjában véve nem használ normális ember kétes szándékú programokat. Elvárom hogy bármit is telepítsek, csakis a leírt dolgot tegye, és semmi mást a "háttérben".