PV a köbön. Arról nem beszélve, hogy a tízujjas gépelés a gyakorlatban leginkább 9. Én bal hüvelykkel soha nem nyomok szóközt, a balkezesek meg a jobb hüvelykjüket nem használják.
2) Ha nem lenne második képernyő, annak a megvilágításával értékes akkuidőt lehetne spórolni. A legnagyobb energiapocsékolás megvilágítani egy vezérlőfelületet. Ez olyan, mintha az asztalomon állandóan égne egy lámpa, ami a billentyűzetet világítja. Minek?
3) Még a laptop billentyűinek az apró süllyedését sem tudom megszokni, akármennyit gépelek is rajta. Pedig már 1-2 regényrevalót megírtam... Nekem kell az a fél centis süllyedés a klaviatúrán, hogy biztosan érezzem: lenyomtam a billentyűt. Próbáltam már expón ilyen full touch screen keyboardot, de annyit tévedett, hogy nocsak. Vagy én tévedtem, de ez már egyre megy. A lényeg, hogy nem hatékony vele a munka. És aki hivatásszerűen gépír, az mind ugyanezt mondta. Aki egy-két url-t bepötyög, annak mind faja, de azért egy regénynek ne álljon neki senki vele. Ugyanis nem arra való.