• Balumann
  #85
  "Megint ez a magyarázzuk meg miért nem fizetek."

  Több mindent magyaráztam meg, csak nem fogadod el. Persze ez a te dolgod, egyoldalúan gondolkodni szabad.

  "Mert személyes, könnyű lebukni, a boltban is ott lopnak, ahol kicsi az esélye a lebukásnak. Wareznál a lebukási esély kb 0, meg jön ez kifogás, amivel megideologizálják hogy ez miért nem lopás, amivel nő az az érzés, hogy ők nem loptak."

  Igen, ezért is merik letölteni többen, ez így igaz. Meg nem ideológizálja senki, csak megmagyarázza, hogy ez azért közel sem akkora nagy bűn, mint egy valódi lopás, vagy fizetés nélkül távozás. Részletek az előző hsz-emben, hogy miért.

  "1500Ft-ért is van szoftver (igen kicsit várni kell rá). És számoljunk megint kicsit. Egy programozó mondjuk 10 hónapig dolgozik egy játékon napi 8 órában. Havonta 20 munkanappal számolva ez: 1600 munkaóra. Számold ki a hajvágás árával (mondjuk 20-30 perc egy vágás, ezért fizetsz 1000-1500Ft-ot). Ha csak egy fejlesztőről beszélünk, akkor is lényegesen több munkaórát fektet bele egy programba, mint egy fodrász egy hajvágásba."

  Ha valami értelmesebb eredményt akarsz kihozni ebből a nagyon zseniális számításból, akkor mondjuk elosztod az 1600(x fejlesztő) munkaórát annyi emberrel, amekkora a célközönsége egy adott szoftvernek, és akkor megkapod, hogy egy fejlesztő 1-1 emberre úgy mennyi idő jut, és stb... (csakmert mint mondtam, az a sok fejlesztő 1600 órában nem 1 embernek fejleszt, mint a fodrász...).
  Bár sok értelme ennek se lenne, lehet akármennyi és akármilyen fejlesztési ideje és költsége, ha az embereknek nem ér annyit a játék.