• Balumann
    #83
    Ez a példa valóban közelebb áll a warez kérdéséhez, mint a különböz "ellopok egy kenyeret a boltból, mert az nekem jár" típusu analógiák, de azért érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy mégis miért van az, hogy fodrásztól jóval kevesebben mennek el fizetés nélkül, mint ahányan warezolnak, SŐT, a warezolók több mint a 99,9% -a nem csinálna ilyet, nem lopna el semmit, sőt nagy részük olyan, hogy még a legsimább helyzeteket sem használja ki a valódi lopásra.
    Egy "cseppnyi" különbség még mindig van. A fodrász például amíg levágja a hajadat, csak veled foglalkozik, míg a programozó tömeg terméket gyárt, amit sokan megfizetnek. A másik, hogy a fodrász nem kerül 10000Ft -ba (legalábbis értelmes helyeken), egy hajvágás 1500Ft körül van, és az jópár hónapig elég...
    A legnagyobb különbség, ami adódik az elsőből is, hogy wareznál NINCS KÜLÖNBSÉG az között, hogy ha nemveszed meg és játszol vele mintha nemveszed meg és nem játszanál vele, míg a fodrásznak ez minusz idő, ami helyett vághatta volnap énzért valaki haját.

    Ettől függetlenül senki sem felejti el, hogy a programért is megdolgoztak fejlesztők, ettől függetlenül nem mindenkinek van annyi pénze, hogy ilyenekre költsön, ugyebár "luxuxcikk", nem létszükség. A fodrász ilyen szempontból szükségesebb, mivel az embernek ki kell néznie valahogy ,szórakozásra viszont rengeteg lehetőség van.

    Bár most én olyan helyzetben vagyok, hogy kb. 1 éve anyám vágja, mert nem tudok fodrászra sem költeni. De most én kinek ártok azzal, hogy ha már fenntvan, akkor letöltök játékokat és játszok vele? Olyan játék meg amiért én pénzt adnék ki (olyan árkategóriában van, és olyan gépigénye van ami megfelelő) nincs jelenleg - a jelenlegi helyzetben, figyelembe véve anyagiakat, szabadidőt, igényeket.