• Balumann
    #69
    "A pc-s játékpiac már rég nem az, ami volt, és konzolra fejleszteni épp azért éri meg jobban fejleszteni, mert sokkal nehezebb rá a warez."

    Miért, ha együtt nézed az eladásokat PC+konzol -on, akkor mennyivel lettek többek az eladások, mint mondjuk az X360 megjelenése előtt? Jelentősen nagyobb lett a vevőpiac együtt, jelentős embert vettek rá arra, hogy aki eddig nem vett játékokat, az konzolra megvegye? Szerintem egyáltalán nem. Nagyon sokan akik PC-re vettek játékokat, beletörődtek, hogy konzolon nagyobb a játékkínálat (ez egyszerű, irányított gazdaságpolitika) és konzotl vettek, arra veszik meg a játékokat. Ma persze kevesebb vevő maradt PC-n, ráadásul a játékok sem éppen olyan irányba haladnak, amiért érdemes lenne PC-t fejleszteni (pl. nincs elég bővíthetőségi lehetőség, módolhatóság, nem állítható be megfelelően az irányítás pl. kormány, joystick, bill-egér), stb.).

    Warez mindig is volt PC-n is, konzolon is, az ARÁNY hogy melyik platformra vesznek többet az egyáltalán nem a wareztól függ. Az, hogy mennyien nem vettek konzolt a warez miatt, az már igen.

    "Mindentől függetlenül persze értem amit mondasz, nekem is vannak sajnos warez játékaim is, de nem vagyok rá büszke, és nem bizonygatom, hogy miért nem tudnék élni ezek nélkül."

    Azt kell "bizonygatnod", avagy inkább végiggondolnod, hogy azokat éppenséggel miért nem vetted meg. És megérteni végre, hogy mások miért nem vesznek meg még annyit se. Nem csak anyagi helyzetből, hanem sok más szempontból is, pl. értékrend. Ha nem lett volna elérhető warezban, megvetted volna?

    Olyanoktól, akiknek nincs saját keresetük, nem várhatod el, hogy meg tudják venni. Később meg az emberek nagy részének még kevésbé fontos az, hogy pénzt adjanak ki ilyenre, akár elérhető warezon, akár nem. Hiába harcolnak a warez ellen, és fizetettik meg veletek, vásárlókkal a védelmet, annyit érnek el, hogy legalább nem tudják használni.
    Persze vannak akik mégis akkor megveszik, de jónéhányan meg pont az ilyen harcok miatt, amik általában korlátozásokkal, nehézségekkel is járnak (másolásvédelem), nem fogják megvenni.