• Balumann
    #55
    Ettől függetlenül a lopás akkor is helytelen kifejezés, mert azzal, hogy letöltöd warezban nem károsítod meg a kiadót. Értsd, nincs különbség az között, hogy nem veszed meg és nem játszol vele, mint a nem veszed meg de játszol vele között. Van egy szó erre a digitális világban, a kalózkodás vagy warezolás. Benne van, hogy nem támogatod az adott szoftvert (így a jövőbeni projecteket) és hogy illegálisan használod, de mégsem lopás, mert az más. Nem arról van szó, hogy egyesek ezt gondolják helyesnek (mint ahogy jónéhányan ferdítve ezt próbáljátok meg beállítani), egy lehetőség azok számára, akik egyébként nem adnának ki ilyen "luxuscikkekre" pénzt. Hiszen mint ti is írtátok, nem kötelező.

    Mellékesen, az között már van különbség, hogy valaki napi több órát játszik egy játékkal, akár multiban, keresete is százezrek fölött van, és mégsem vesz meg semmit.

    Valaki írta, hogy ő pl. ubuntut használ asztali gépen. Vajon melyikkel károsítom jobban a Microsoftot, ha nem használom a Windowst vagy ha használom? ^^ (gondolok itt például arra is, hogy hány embernek reklámozza a nemwindows rendszert, ami miatt vásárlókat is elveszíthet).

    Nem azt mondom továbbra sem, hogy a warez jogos (csak azt, hogy egy lehetőség). De például azon is gondolkozzatok el, hogy egyáltalán jó-e valakinek, hogy konzolon is ilyen erővel harcolnak a warez ellen. Azt érték el, hogy aki nem ad ki játékokra pénzt, de konzolt vettek volna, most nem vettek (jó sok konzollal kevesebbet adhattak el). Ráadásul Pc-n a legtöbben azok közül akik vesznek eredeti játékokat, warezzal is játszanak (különben tényleg nem vennének gépet se sokan azokért, amiket meg tudnak venni), és ez konzolon is igaz szerintem, amennyivel többen törődnek bele a legális vásárlásba, annyit el is vesztettek azáltal, hogy nehezítik a warezt. PC-s játék védelmekkel ugyanez, elérik hoyg rengetegen nem játszhatnak a játékkal, cserébe szivatta jónéhány eredeti vásárlójukat.
    És a leglényegesebb kérdés, KIVEL FIZETTETIK MEG MINDEZEKET, ráadásul ahelyett, hogy hasznos fejlesztésekre fordítanák?

    Jah és végül csak annyit, ha sokkal kevesebb lenne a játék eladás, akkor nyilván jönnének a más módszerek, reklámok (amik szeirntem nem rossz ötlet), olcsóbb terjesztésre is törekednének, és számos megoldás lenne még.

    Mindenkinek szól, hogy próbáljátok már meg ne ennyire egyoldalúan tekinteni ezt a kérdést, a játékpiac még ma is él, nem ölte meg a warez, a PC-t is a konzolipar szorította háttérbe szándékosan, mert az érte meg a nagyobb cégeknek, elsősorban Sony és Microsoft illetve kiadóknak (ismerős? ^^), bár szerintem kiadóknak nem annyira.