• Justil
    valóban ellentmondásosnak tűnik, rosszul fogalmaztam.

"Tudom jól, még abból a 2-3 óra játékból is átjött, hogy a ME egy jól kidolgozott, részletekre is odafigyelő cucc, sok háttérinfóval, jó kis párbeszédekkel stb."

ezt továbbra is tartom.

"Szerintem meg egy átlagon aluli cucc, elbaltázott lehetőség, főleg ha azt nézzük, hogy kik készítették."

szóval itt rontottam el, arra gondoltam, hogy a biowarehez képest (erre utaltam is) átlagon aluli. számomr a Mass Effect nem egy a szuper BW játékok közül, hanem egy a gyengébbek közül. függetlenül a sikerétől, a visszhangjától, az eladásoktól stb. ezeket már kifejtettem, hogy miért nem izgatnak...

átfogóan nézve a játékipart a nagy átlagból valóban kiemelkedik mindkettő, ezen nem vitázom. de a biowaretől én sokkal, de sokkal többet vártam. ezt próbáltam kifejteni, csak elbénáztam.

hogy magasak az elvárásaim? IGEN! hogy ezzel részben kibaszok magammal? igen. de ez van, ez belülről jön, nem nagyon tudok mit tenni ellene, főleg ha igenis VAN olyan játékprogram, ami megüti a mércét nálam is...

azt, hogy nem tudom konkrétan megmondani mi bajom vele, úgy látom még mindig nem tudod megérteni/elfogadni. pedig ez van. a grafika jó, sőt, nagyon jó, a story okés (azért utánaolvastam picit), a játék egyéb szempontból is jó technikailag. MÉGSEM áll össze számomra egy 10/10-es összkép. nem vágom, lehet hogy te nem szoktál ilyet érezni, de nekem nem ez volt az első és nem is az utolsó alkalom, amikor azzal szembesültem, hogy az amúgy remek alkotóelemekből nem sikerült egy hasonlóan remek végterméket összegyúrni. és mivel ez korábban a biowarenek sikerült, ezúttal pedig nem, hát ezért húzom le a játékot.

KotOR és ME közt számomra elég nagy a különbség, ebbe most ne menjünk bele, maradjunk annyiban, hogy amit hiányolok a Mass Effectből, az ott van a KotOR-ban, még a 2. részében is, amit meg te húztál le.

Mellesleg, mindazokból kifolyólag, amit leírtam, valszeg nálam a ME3 is kimarad, és a DA2-ről is látom már most, hogy nem fog tudni érdekelni. Kiváncsian várom tehát, hogy ezek után vagy mellett mivel rukkolnak elő a Bioware-s srácok...(ami nem MMO)