• Pares
    Már megint hülyeségeket beszélsz. Kár felhoznod a "szubjektív" véleményt. Még szép, hogy az. Én is csak a véleményem írom le, mint mindenki más.

Eredetileg Planescape, BG meg ilyenekről beszéltél, ezért mondtam a 10 évet. De ha már KotOR: az egyik kedvencemről van szó. Nyáron játszottam ki, nem is tudom hanyadszorra. Remek játék. A KotOR 2-ről szerintem inkább ne beszéljünk (azt különben sem a BW fejlesztette). A másik kedvencem viszont a ME, és én nem látok semmilyen nagy minőségbeli különbséget a kettő közt (figyelembe nem véve a grafikát). Mindkettő ugyan úgy a képernyőhöz szegezett, beszippantott. Sőt a ME még jobban (az eredeti univerzum). Nem értem, hogy miről beszélsz, amikor azt írod, hogy a Mass Effectből hiányzik valami? Mi az a valami? Több dolog is? Mik azok?

Azt próbálom megmagyarázni, hogy a játék első pár órájában nem fognak mindent a képedbe nyomni. Az, hogy Te 4-5 órát is játszottad (fúúúhaaa), mondom, nem jelent semmit. Főleg hogy a játékot 4-5-ször is ki lehet játszani, különböző élménnyel, végkifejlettel (mint a KotOR-ban, csak itt még következményei is vannak a következő részekre nézve).

Rendben. Vegyük, hogy a Te ízlésednek nem jön be. Egy korábbi hsz.-edben elismered, hogy jól kidolgozott, meg ilyenek, csak neked hiányzik belőle az a "valami", aztán most meg azt írod, hogy selejt, félresikerült, elszalasztott lehetőség. Egyszóval szar. Össze vissza beszélsz.
    Aztán ide kevered a DA:O-t, ami szintén remekül sikerült, és azt is lehordod.
    Közben pedig egyiket se játszottad ki végig, csak az elejébe néztél bele.
    Na most annak tekintetében, hogy gyakorlatilag mindkét játék rendkívül jó értékelést kapott mind a kritikusoktól, mind a rajongóktól, bocs, de egyszerűen a Te pár órás tapasztalataidra épülő "véleményed" max. egy túlreagált "rant"-nak tudnám illetni.

Se a Mass Effect, se a Dragon Age nem selejt. Mindkettő átlagon felüli, remekül sikerült játék (persze mindennek megvannak a maga hibái), és ez független a szubjektív véleménytől. Az hogy neked nem tetszik, az egy más dolog. De az biztos, hogy irtó nagy hibát csinálsz azzal, hogy 2-3 vagy 4-5 óra (tök mindegy) játék után (ami éppen hogy csak bevezet a történetbe és az univerzumba) leszarozod. Végül is a Te bajod.

Egy biztos, nem hiába érte el a ME és a DA:O a sikereit és a támogatottságát (és mindezt az ún. "oldschool" játékosoknál), ezen jobb, ha elgondolkozol.

És jobb, ha nem írod le többet, hogy 4-5 órát is játszhattál vele, mert kiröhögnek.