Kisvesza#42
A szerző (akárki is volt) sajnos csak az utolsó három-négy évre tekintett vissza, szóval ez leginkább az utóbbi 3-4 év legjobb új sorozatai.
Professor Layton --- 2008
Assassin's Creed --- 2007
Gears of War --- 2006 (viszont év vége, november)
Left 4 Dead --- 2008
Bioshock --- 2007
Uncharted --- 2007
Mass Effect --- 2007
Az én évtizedes listám:
7. Halo
Tényleg kihagyták? Pedig talán a legjobb konzolos FPS, vagy legalábbis az élmezőny elitjében benne van. (Nincs boxom, nem is volt soha, mindig is a japán konzolokat részesítettem előnyben, nem vagyok fanboy!)
6. Burnout
NFS ide, NFS oda, a Burnout szerintem a legjobb nem szimulációs autós játék.
5. Uncharted
Ez a játék tényleg megérdemli a listán a helyet.
4. World of Warcraft
Akármennyire nem szeretem az MMO-kat, el kell ismernem, hogy ezzel a játékkal tényleg óriásit alakított a Blizzard. Lehet szeretni-nem szeretni, de el kell ismerni: ez a játék kultjáték.
3. Total War
Az egyik, ha nem a legnagyobb legnagyobb történelmi stratégiai játéksorozat! Többet nem is kell ide írnom. (Talán annyit, hogy az első része még 2000 júniusi, de ideveszem, mert az a fél év nem számít, mert ez a játék ebben az évtizedben tarolt elsősorban)
2. Call of Duty
Nem szoktam FPS-t játszani túl gyakran, de egy VICC, hogy ez nincs a listán. Mindenki elismeri a CoD sorozatot, mindenki. Nekik még eszükbe se jutott.
1. KotOR
Azért... ha ott is RPG nyert, itt is az nyert. De amúgy is ezt a játékot tettem volna az élre. A Mass Effectet úgy megruházza ez, hogy az hihetetlen. Talán az évtized játéka az első része, a második "csak" elsőrangú. Hangulat, karakterek, TÖRTÉNET, részletesség minden téren. Mindössze ennyiben jobb az ME-nél. A zene az döntetlen, grafban meg jobb a ME, de aki graf miatt játszik RPG-t, az ássa el magát.
A listánál figyeltem arra, hogy a sorozat első játéka az évtizedben legyen kiadva (kivétel TW, de az pont belefér). Ezért nem került fel a Gran Turismo, a Zelda, a Metal Gear Solid, a GTA, Mario, Diablo, Civilization, Elder Scrolls, Half-Life, Sims (hogy rühellem pedig), Tekken, Super Smash Bros, a Guitar Hero vagy éppen a Fable, Metroid Prime (jók, de nem fértek fel nálam) meg az összes többi, akit kihagytam így hirtelenjében, bocs érte.