• narumon
    Egyébként meg beépített sim esetén oldd meg az alábbi szituácókat, ahogy azt manapság meg tudod oldani:
    "1. Add el a telefonod ebayen/vaterán vagy bárhol, ahol nem találkozol fizikálisan a vásárlóval."

Fogod, kitörlöd belőle a Sim-re vonatkozó adatodat és átrakod az új telefonodra.

"2. Add el a telefonodat este 8 után akár az isten hátamögött is, ha nincs sem térerőd, sem internetkapcsolatod."

Ez csak akkor menne ha előtt már kihúztad belőle a SIm adataidat.

"3. Mit tennél abban az esetben, ha bedöglött a telefonod, és ideiglenesen egy régebbi, vagy kölcsöntelefont szeretnél használni?"

Átmásolod a SIm adataidat. Ha olyan régi amiben még valódi SIM kártya van akkor az már akár ma sem életszerű mert pl az én telefonomban micro sim van át sem tudom rakni max átalakítóval amim nincs tehát előtte ugyanúgy vennem kéne...

"4. Haveroddal vagy valahol. A te telefonod lemerült/bedöglött, de neked le kell bonyolítanod egy nagyon fontos és halaszthatatlan telefonhívást, de a telefonszám a simkártyádon van/a haverodnak le vannak tiltva a kimenő hívásai mert elfelejtette feltölteni a kártyáját, vagy időben befizetni a telefonszámláját."

Innentől azért már kezdünk nagyon elrugaszkodni a valóságtól. Könnyen ki lehet találni ilyeneket, de ha nagyon erőlteted magad akkor két pillanat alatt kitalálsz egy olyan szituációt ami meg a kivehető simnél nem működik.

Mondjuk egy hasonlóan blődit. Kint vagy Malájziába és mivel maradnod kell még úgy döntöttél hogy veszel valami helyi feltöltő kártyát. Fogalmad sincs ki a helyi szolgáltató, hogy árulják, merre indulj. Helyette a hotelben felmész a netre és megnézed majd ráklikkel hogy ilyet meg ilyet szeretnél venni, megkér a notebook hogy dugd rá a telefonodat, és fizesd ki, majd 10mp múlva szól, hogy aktiválódott a telefonodot a helyi előfizetés. Kellemes használatot. Ez is egy példa a tieidnél semmivel sem hülyébb (sőt még életszerűbb is)

"Amúgy még a szolgáltatód is kötelezhet téged, hogy használd mindenáron a tőlük vásárolt telefont a szerződésed lejártáig, ehhez csak annyit kell tennie, hogy beszúrja egy plusz sorba az ászf apróbets részébe. Ha ezt esetleg mégsem tenné, akkor is kereshetnek rajtad annyival is, hogy díjkötelessé teszik a simed átregisztrálását az egyik készülékről a másikra. Ennek a díját még aszerint is szabhatják, hogy milyen típusú szerződésed van velük, és hogy hségidőn belül vagy, vagy azon túl. "

Ennek semmi köze a SIM milyenségéhez, ezeket most is ugyanúgy megcsinálhatják ha akarják.

"Szóval az én meglátásom szerint az átlagfelhasználó számára nem jó ötlet a simkártya integrálása, és mégegyszer kijelentem, hogy attól, hogy a kártya kivehető marad, még az összes vele kapcsolatos fejlesztés ugyanúgy kivitelezhető!"

Végül is igen, de ha úgy használod hogy soha nem veszed ki akkor minek kell kivehető? Minek drágítjuk a dolgot? Szerintem az apple ötlete nagyon jó, és azért kelt ki a legtöbb szolgáltató mert már érezték hogy ez nekik nem jó csak az ügyfélnek. Lásd még Google TV.