• Papichulo
    Hihetetlen, hogy meg mindig nem erted meg, hogy NEM LESZ SIM KARTYA, NADA, ZILCH! Semmilyen formaban, sem forrasztva, sem odaragasztva, sem foglalatban, sehogy! A SIM, mint a neve is mutatja, egyedul a felhasznalo azonositasara szolgal. Ezt akarjak software-esen kivaltani. Azt a par kilobyte adatot, amit a SIM tarol, azt elrakjak valami biztonsagos memroiaban a telefonon es meg van oldva. Viszont ezaltal azt is meg tudja csinalni, hogy a telenfonban tobb SIM kartya adatai is tarolva vannak es te azok kozul gombnyomassal, masodpercek alatt tudsz valtani. Olyasmit is terveztek, hogy kulonbozo feltetelek alapjan a keszulek automatikusan valaszt az elofizetesek kozul. Peldaul ahogy atlep a telefonod egy masik orszag halozatara, akkor azonnal aktivizalodik egy ottani kartya. Egy magyar pelda: meg tudod azt csinalni, hogy az adatkapcsolatot igenylo felhasznalasok a vodafone halozatan mennek, mig a kulfoldi hivasaid a westel-en kereszul es a belfoldi halozatokban a pannon-on keresztul hivsz. Mindezt automatikusan csinalja a telfon, neked csak tarcsaznod kell. Ezert pruszkolnek nagyon a telco-k. Sokkal erosebb verseny lenne. Ezt hogyan valositanad meg egy mai, hagyomanyos telefonnal?
    Itt nem a cserelgetes lehetoseget akarjak elvenni toled, hanem annyi tortenne, hogy a csere az nem a keszuleken belul, fizikalis formaban zajlana, hanem egy website-on vagy akar a telefonon hozzarendeled az esetleges uj elofizetesedet a keszulekhez, ami annak a kepernyojen azonnal megjelenik es maris tudod azt hasznalni. Mindazonaltal el tudok kepzelni olyan helyzetet is, ahol ez hatranyos lehet, ezert gondolom nem adnak fel a fizikalis SIM hasznalatanak lehetoseget sem, de a maradek 98%-nak ez elonyos lenne, szerintem!
    Ennel reszeletesebben mar nem tudom leirni. Remelem most mar sikerult eloszlatom a felreerteseket.
    Az osszeeskuves-elmeletet meg kertem, hogy hagyjuk ki belole, mivel ismetcsak, szerintem, a kutya nem akar teged vagy engem megfigyelni, kovetni, lehallgatni, stb... Ha meg erre alkalmasabb is lenne az uj rendszer, akkor is ezt torvenyileg kell szabalyozni es hatosagilag betartattni, nem pedig a technologia lehetosegek megkurtitasaval. Erre ne is pazaroljunk tobb szot!

"te meg jó lassan olvasd, ha kell hangosan szótagolva, hogy biztosan megértsd."
    Ezt a lesajnalo hangnemet meg legyszives felejtsd el! Nem vagyok a haverod az iskolabol es amig en tudok tisztelettel beszelni hozzad, addig ezt toled is elvarom.