Szefmester#26
Szerintem is lehetne csökkenteni az irodalom óraszámát, mert az oké hogy alapműveltség része ismerni ezt vagy azt az írót, de mióta befejeztem a sulit még a matekon, minimális kémián, és fizikán kívül a többi "műveltségi" tantárgyból nem használtam semmit.Jó azoknak akik a műveltségi vetélkedőkre jelentkeznek, vagy ez érdekli őket, de ennyi.
A nyelvtan szükséges, mert tényleg nem mindegy hogy mennyire olvasható amit írsz, és az idegen nyelvekhez is szükséges. A matekot az ember napi szinten használja, de a bonyolultabb részébe is beleszaladhat az illető anélkül, hogy a munkájához kellene.Testnevelés fontos, főleg a mai világban ahol az anorex emók, és a girhes/puhos kockák léteznek. Nem élsportolót kell belőlük nevelni, mert az ugyanolyan egészségtelen mint a punnyadás, de a mozgás fontos az egészséged érdekében. Informatika manapság egyre több munkahelyen szükséges, ahogy egy modernebb gépesített munkahelyre megyünk.
A művészeti tárgyak lehetnének szerintem nyugodtan opcionális tantárgyak, a "hasznos" tanórák pedig kötelezőek. Persze most nekem fogtok jönni, hogy kinek mi a hasznos, de ha a középiskolai rendszert az egyetemivel kereszteznék egy kellemes kis iskolareform folyamányaként, azzal ki lennék békülve.