roguelike
  • Zero 7th
    #196
    Lejárt a ban, yay!

    Kaput ne csinálj, a trollok és annál nagyobb mobok betörik. A wall grate-et is. Még a felnyitott hidakat is, ha hozzáférnek. Az árok mögötte fallal a legtutibb megoldás.
    Én úgy szoktam kiválasztani a területet, hogy előttem erdő, hátamba hegy, és úgy csak egy irányból kell árok+fal, a hegyoldalról meg lebontom a rámpákat.

    Állatok maguktól tenyésztődnek, a madaraknak kell nest box. Nagy állatok lassan szaporodnak és még lassabban nőnek fel (évekről beszélünk), macska-, kutyafarmot lehet jót csinálni. Macskapopulációt szinte kötelező is tizedelni.

    Agyag és üvegtárgyakról nem értem a kérdést. Valószínű értékesebbek, mint a sima cuccok, mert a gyártásuk több lépcsőből áll. Üvegblokkokból építeni várat meg elég nagy tétel. Exportnál számít az ár, meg a törpék szeretik, ha értékes cuccaik vannak.

    Gemek szintén, izomból felnyomják a tárgy értékét, meg szeretik nézni. Nekem a trónterem ajtaja mellett van egy artifact gemből készült gem window, szeretik. Mondjuk király az még nincs.
    Másik fele a gem témának, hogy érdemes tárolni néhányat az összes fajtájából (nagy, nyers, csiszolt), mert strange moodnál szokták igényelni az artifacthoz, és ha nincs, akkor megőrülnek.

    Egy kereskedő leölését még talán megúszod, egy idő után nem jön több, de jön helyette ostrom. Emberek kicsit keményebbek, mint a goblinok...
    A cuccaikat természetesen összeszedheted utána.
    Egyébként nem kell nagyon megdolgozni érte, nekem már két csapat kereskedőt kiirtottak az ostromló seregek. Én meg bezárkóztam az erődömbe, és röhögtem a markomba. Mondjuk abból a szempontból ez mindegy, hogy a mobok által leölt kereskedőket is a mi számlánkra írja a program.

    Hullákat és egyéb rohadó dolgot érdemes kinn tárolni a szabadban, akkor nem termel gázokat. Egyébként meg a törpe hullákat el kell temetni, különben szellem lesz belőlük, ami képes kinyírni a többi törpét szórakozásból. A többi hullát meg kell várni, míg elrohad, és a koponyából totemet, a csontokból meg egy csomó mindent lehet gyártani, főleg számszeríjba gyakorló lőszert.

    A status screenen van kitchen rész, ott részletezi, hogy miből mennyi.

    Toljad csak, hajrá! :D