• remark #43
    "Sztem tudod te, h mire utaltam, csak bosszantani akarsz:)"

    Egyáltalán nem akarlak bosszantani. Csak szeretném, ha megértenél valamit.

    "#18-ra írt "válaszom" meg hogyan hatna?"

    Nem mindegy mivel van lezárva egy beszélgetés, mert a lezáró gondolattal "megy haza" az ember.

    "Kb. semmi köze nincsen a 2 hsz-nak 1máshoz, azért sem jeleztem korábban, mert elég 1értelműnek tűnt."

    A tudatalatti manipulálása nem az egyértelműségről szól. Ez a manipuláció attól függetlenül kifejti a hatását, hogy te tudatosan mit gondolsz. Abban a két írásban, amit ajánlottam (de neked nem tetszett) ott leírják azt, hogy a vegetatív idegrendszer uralja a tudatosan irányítható idegrendszert. A manipuláció pontosan ezt jelenti, hogy akkor se azt teszed, amit te magad kikombináltál, ha tudatában vagy ennek a szépen tudatosan kikombinált elméletednek. Ha úgy tetszik, "akaratod" ellen cselekszel. Erre könnyű legyinteni, hogy ugyan már én tudatos lény vagyok, de a valóságban ez NEM ÍGY MŰKÖDIK! A tudat "kiszolgálja" a vegetatív idegrendszert.

    "Téged speciel még nem néztelek emiatt retardáltnak."

    Nem szó szerint értettem, csak felhasználtam a te általad használt kifejezést, hogy lásd, a dolog visszafele is működik, azaz te is kifejezted, hogy "kapjak már az eszemhez". Mégpedig itt:

    Miért olvasol össze-vissza fogalmazott, megértéssel próbálkozó emberek írásait a neten, amikor a témában bőven írtak könyveket olyan emberek, akik ezzel foglalkoznak?