• polarka
    Óh, tehát ez itt a problémád. Te beszélgetni szeretnél a témáról én viszont csak hozzászólni, amit meg is tettem. Nézd csak vissza a hozzászólókat, már csak mi ketten írogatunk, a többiek is csak hozzászólni kívántak és nem társalogni róla.
    Én csak 1 dologra hívtam fel a figyelmet a 2. hsz-omban.
    Nem is kellene reagálj, ha csak nem cáfolnál vmivel. Alapvetően azt egy szociológustól halottam, de a mindennapi tapasztalatokkal jól 1ezik, azzal támasztom alá. Erre 1 1szerű kérdéssel rá is világítottam.

1ébként a reklámok többsége nincsen semmilyen hatással (legalábbis rám, gondolom nem vagyok különleges, tehát másokkal is így van), mert érzékelési távomba se kerülnek. Ez ellen a pénzesebb márkák a mennyiség növelésével védekeznek.

De mondok még példát az 1. hozzáfűznivalómra. Hüvelygomba elleni készítményt se vettem még és nem is vágyok rá, pedig már annyiszor láttam a reklámot, h kb. kívülről fújom (a márka névvel 1ütt). Ha még a kedvenc felvetéseidet is hozzávesszük: h valójában nem is azt akarja üzenni, h azt a terméket vegyük meg, hanem az életformánkat akarja befolyásolni, akkor nemleges a válaszom, mert speciel a reklám miatt még mindig nem következik számomra, h:
    - a Csók és szerelmet csak nők nézik
    - tökéletesen hatásos a készítmény
    ... biztos még vmit ki tudnak találni ide a konteósok, de már így is sokat írtam
    +1 példa:
    Hiába a sok kocsi reklám, egyiket sem venném meg, amelyet reklámozták nekem. És akinek van kocsija azt sem tartom többre, mint embert (ő sem magát, legfeljebb csevegés szintjén poénkodásból). És az autót, mint tárgyat sem társítom a szabadság eszményével. Ezen véleményemmel is tudom, h nem vagyok 1edül. (van jogsim és ha vmi miatt kéne, akkor van is mit vezessek). A Volvot sem társítom a biztonságérzettel, mint 1esek...