Axlkenobi#12
Az X-Men 4 továbbra is tervben van, nem azért nem készült el, mert bukott volna a harmadik rész. Egyszerűen más irányba mentek el (Farkas előzményfilm, az el nem készült Magneto-projekt stb.).
120 milla/150 milla: ez egy nyitóhétvége, amire a marketinggel veszed meg a nézőt. Valóban nagyon szép a 120 millás kezdés, de nem is tartotta ezt a tempót, mert akiket érdekelt a film, azok le is tudták rögtön az elején. Így vagy úgy, de továbbra is tartom, hogy egyetlen más képregényhős sem éri el a Batman, vagy a Pókember népszerűségi szintjét. Ez a kettő messze a legmegbízhatóbb befektetés a képregényfigurák közül.
A matekos részét szépen levezeted, de én ebben nem hiszek. Egyrészt szerintem az X3 költségvetése biztos nem volt 200+, másrészt ha minden filmnek ennyi zsetont kéne termelnie, hogy azt mondhassa a stúdió, hogy nyereséget termelt, akkor már rég csődbe ment volna az összes, mert ezen számítás alapján alig vannak sikeres filmek. Sőt, ez alapján a legtöbb bukás. A Terminátor 3 anno úgy 175 millába került, hozott asszem 150 körül az usában de világszinten ha jól emlékszem már 400 milla fölött. Az amcsi bevétel alapján butkának kéne kinéznie, mégsem lehetett az, ha jött a negyedik rész is.
Másrészt persze a stúdiók biztos termelnek a DVD eladásokból, a kapcsolódó termékekből meg ilyesmikből is.
A gyártási költség: Abban teljesen igazad van, hogy a nyereség mértéke attól függ, mennyi volt a kiadás az adott filmre, így az X-Men első része a 75 millás költségével nagyobb profitot termelt. De én a film közönség szempontjából vett sikerességére gondoltam. Hogy hány millát hozott. Ez alapján pedig az X3 jött be a közönségnek a legjobban a maga 460 milliójával.