• winnie
    "Szerintem 16 évvel ezelőtt nem volt olyan szörnyű a 100 milliós "

nem "nem szörnyű", inkább korrekt. majdnem 2szeres a szorzó ahhoz az évhez képest, így nagyjából ma 200 milliósnak számítana, ami nagyjából végső állomás 4, watchmen vagy district 9 szint.

de ez most jó apropó némi vesszőparipa kibontásra. honnan tudni, hogy pl. a véres játék kult? mert egy ember mondja, vagy szavazzuk meg?:)

nem vitatkozni akarok, de úgy érzem, hogy a kult szó kezd kicsit elkopni, mert ráaggatjuk nagyon sok mindenre, amit anno szerettünk. félreértés ne essék, lehet, hogy kult a véres játék, nem azt mondom, nem tudom, hogy milyen a nemzetközi megítélése (vagy csak magyarkult?), de sok gyerekkorban istenített filmet főleg a videókorszak nosztalgiája miatt hajlamosak vagyunk értékükön felül kezelni. legtöbben a régi akciósztárok filmjeit - én ugyanígy vagyok a gyerekkori horrorokkal, de hiába alapfilm, hiszem, hogy azért egy gyerekjáték nem kultikus. (inkább az a sokkal kevesebb embert elérő reanimator, amiről nincs túl jó véleményem:)

ahogy anno kezelték az amerikai nindzsa (dudikoff) vagy az ütközetben eltűnt (norris) is kult, vagy azok más tészták? vagy a svarci (kommandó, red heat, running man, piszkos alku, vörös szonja) és stallone-féle akciók (cobra, tango és cash, rambo 2, rocky 3, túl a csúcson), seagal (törvényre törve, nico, ölve vagy halva)?