• Balumann
    Ez nagyon szépen hangzik, de az oprendszernek millió feladata van, biztonság, hardver és szoftverkompatibilitás (64 bit esetén 32 bites alkalmazások futtatása is, ami nem tudom próbáltad-e milyen Windows XP-n... ami miatt abból gyak senki nem is használ 64 bitest), minél több hibalehetőség kivédése (kezdve szoftverütközések, driverek, szolgáltatások), hálózat kezelése (pl. ELTE -n kb. 10 dolgot be kell állítani most, hogy a radiuszos hitelesítést el tudja végezni a wifi, és föl lehessen csatlakozni, Windows 7 -en meg csak tök simán be kell lépni... csak hogy egy egyszerű példát mondjak), memóriakezelés (pl. ha kevés a videókari memóriája, sokkal profibban kezeli és megosztja a rendes memóriával). Akkor ott van az előtöltés (prefetch) szolgáltatás fejledtebb változata, amitől gyorsabban indulnak el az alkalmazások. Mindemellett alapból egy nagyon szép és könnyen megtanulható, jól és hatékonyan használható aero felületet kapunk, pont annyira testreszabhatóan ami kell általában egy usernek, és nagyon tetszik pl. a hasonló elemek egymás mellé rendezése (a csak ikonokat meg az egybe csoportosítást azt kivettem mondjuk, csak akkor csoportosítja, ha elfogy a hely).
    Mondhatsz akármit, a Windows 7 egy kegyetlenül jól sikerült oprendszer, és 2 giga rammal (és pláne 2 magos procival) messze jobban jár bárki, mint egy XP -vel, legfőképpen hosszabb távon, mert stabil marad. Messze nincs annyi probléma, mint XP-vel. Nagyon régi hardverekkel nem kompatibilis, ez tény, cserébe az újakat viszont az nélkül felismeri többnyire, hogy bármit is telepíteni kelljen, sőt sokszor le tudja tölteni a netről is magának (pl. a K750i telefonomat egy jódarabig nem ismerte fel, aztán 3 hónapja kipróbáltam, rádugtam, és letöltötte egyből, azóta tökéletesen megy).
    A Windows 7 a plussz szolgáltatásokkal, több erőforrás igénnyel éri el azt, hogy egy gyorsabb gépen gyorsabb, stabilabb és jobb legyen. Tökéletesen beleillik egyébként az általad tanult, kissé eléggé óvodás megfogalmazású definícióra, mert ezeken valóban biztosítja az optimális teljesítményt.

Ennél gyengébb gépeken viszont valóban az XP a gyorsabb - legalábbis friss telepítéskor, aztán ha már fölraksz rá jónéhány dolgot, használattól függően, lehet újratelepíteni, mert sorolja a problémáit.

Abban egyet értek, hogy kiadhatott volna olyan verziót is, ami régebbi hardverekre van optimalizálva, de az gyakorlatilag egy XP lett volna.