• Balumann
    Nah, hát akkor menjünk végig.
    Az NTFS kompatibilitása ellenére volt egy kicsi változtatás a fájlrendszerben, ami én gyanítom, hogy éppenséggel valamilyen biztonsági, vagy teljesítménybeli célt szolgált. Én a Partition Magic 8-ról tudtam, hogy azt el kell felejteni win 7 -en, mert az felajánlja, hogy kijavítsa-e ezt a "hibát", aztán utána már nem lehet bebootolni. Eazeus Partition Master viszont többször is sikeresen módosította a rendszerpartíciót is (cd-ről bootolva). A Win7-es partícióm lementését megoldottam a linux gparted-el (azzal is méreteztem amúgy win7 -es partíciót), aztán gzip, és tádám kész a negyed akkora lemezképfájl,ami ráfér duplarétegűre.

A Windows 7 -nél világosan le van írva, hogy mi az ajánlott gépigény, én nem is értem, hogy jutott eszedbe fölrakni egy 900 Mhz-es notebookra, egyébként meg mi az a 64 megás intel integrált videókártya, ami DX10 -es?? A Windows 7 -ben meg tudod nézni szépen, hogy milyen szolgáltatások foglalják le ennyire a memóriát illetve procit + utánakeresve megértheted, hogy miért igényel ennyit a Windows 7 rendszer.

Windows XP -vel én személy szerint milliószor többet szívtam, mint Windows 7 -en, mostmár lassan 1 éve van a gépemre feltelepítve, én studio programoktól (zene és videó szerkesztés) kezdve programozó szoftverekig, virtuálisgép alkalmazások, hálózati programok, játékok, hd filmezés, mindenre használom/használtam amire lehet egy gépet szinte, és teljesen meg vagyok elégedve a Windows 7 -el. Nem tökéletes, az sose lesz semmi.

Mint fentebb említettem, a netbookomon én is leteszteltem a Windows 7 -et, le is mentettem a partícióját, ha veszek bele majd 1 giga ramot, akkor megint megpróbálkozok vele, de azon maradtam az XP és Ubuntu párosnál. Azon az XP szépen el van, mondjuk annyit nem is használom, mint ezt az asztali gépemet, ettől függetlenül a Windows 7 egy gyorsabb gépen akkor is messze jobb, az XP-nél.