Több mint egy éve próbálom megfejtni a rejtélyt, próbálok rájönni a Windos 7 előnyeire az XP-vel szemben, de minél jobban ásom bele magam a témába annál több hátrányt találok az XP-vel szemben:
- kezdjük először is ott van, hogy az állítólag visszafele kompatibilis NTFS-e széthullik a régi jó bevállt Norton Symantec Ghost 11.5-ös alatt, ami 8 éve stabilan és megbízhatóan rakott már nekem vissza 8 különböző Linux disztribúciót, XP és Windows 2000 hegyeket, valamint néhány Win98-at is az idők folyamán, de most a drágalátós Windows 7ecske tesztecskéje kedvéért be kellett szereznem egy teljesen más particiómentő programot, ugyanis a saját rendszervisszaámításaiban nem bízok. Nem is tömörít semmit a lemezkép fájlon és hát persze hogy nem egy darab fájlba pakol mindent, hanem 25ezer alkönytávrba szerteszét szarik mindenféle idióta hülyeséget, hogy még véletlenül se lehessen kihámozni, hogy azokból melyik a rendszervisszaámító lemezképfájl,
- aztán nézzük csak a méretét, tudom, ma már nem sok 10 giga, de a legtöbb SSD-vel szerelt notebookban , amiben az SSD meghajtók fizikai megbízhatósága és gyorsasága ezerszer fontosabb, mint az hogy egy tetves WinFOS 7esen élvezkedjek, az is hétszentség, és jelenleg a 16+4 giga SSD tárhelyemen 3 igazi Opperációs Rencer figyel: egy XP, egy ubuntu 10.10 és egy Mac OSX (igen jól látjátok) de a drágalátós WinFOS 7ecske tesztecséje kedvéért mind a három másikat legyilkoltam egy időre a gépemről (persze előbb gondosan elghostoltam mindent) hogy legyen hova tespednie mind az egész estét betöltő 10 gigájának.
- fel is ment rá csont nélkül, röpke másfél óra alatt a 900 Mhzes , 1 giga DDR2 ramos , SSD meghajtós gépre (kicsire nem adunk, fő a végcél !)
- elször ekkor jött a mellbecsapás : az állítólag DirectX10 kompatibilis, Pixel és Vertex shader ready 64 megás Intel videókártyámon sehogy sem akart elindulni a roppant izgató Aeró felület, pedig korábban az XP alatt 60 fps mellett mocorogtak a szerteszét blúrozott áttetsző üvegablakok, csak akkor lassult be, mikor az alábbi képsorokon mellé még teljes képernyőben fel is vettem pofátlanul a komplett deszktopot a 900 Mhzes Cerkán. Tehát technikailag megoldható lett volna az Aeró a WinFOS 7-re de a drágalátós Mikroszoft programozók eldöntötték, hogy óccsó netbúkkon NEM LÖSZ AJRÓ, fizessé öccsém 200-at oszt majd lesz minden !
- mivel az aerón kívül még csak hírből sem ismerek más fícsört a 7esből elkezdtem hát kutatni utána, hátha találok valamit, de lépten nyomon az UAC kötöszködött , hogy ő márpedig jobban tudja nálam , hogy én mire szeretném és hogyan használni a gépemet, fél óra újabb fórumkotorászás után meg is lett hogy kapcsolhatom le az UAC-ot, aztán rájöttem, hogy egy 6-odikos gyerek szintű makróprogrammal az UAC nevű betonvédelem, meg is kerülhető
- próbáltam rájönni, miként kezeli jobban a minimum 1 giga ramját amit megkapott, mint az XP a minimum 64 MEGA ramját, de sehogy se jöttem rá, mivel minden 8-10szer lassabban történt, mint a szétgyilkolt ősöreg XP-men bármibe is kezdtem, próbáltam rájönni, hogyan kezeli gyorsabban a 900 Mhzes procit, mint az XP a 233-as MMX Celeront, de csak nem jöttem rá.
- egy-két villámkékhalál, és a teljes 1024x600 felbontású képernyőt betöltő Start menü lekapcsolásának a lehetőségének a hiánya után kezdtem kételkedni a Windows 7 stabilitásában és korszerűségében, (hú de finom voltam)
- végül feltette az i-re a pontot, mikor a rendszervisszaállítás után teljesen elhalálozott (nem lemezkép alapján) , nyugodjék békében !
R.I.P Windows 7 2009.09.23-2010.10.5
más gépeken volt még "szerencsém" tesztelni a nagybecsű XP módot, amelynél szarabb virtualizációs szoftvert keresve sem találni széles-e interneten, VirtualBox , VMware, XEN, mellett nem is értem , hogy mit akar még a mezőnyben?
Végső elkeseredésében a Májkrémszaft még egy megkésett és megtört IE9-cel kecsegteti a 12-17% Windows 7 felhasználót a világban ! Gratulálok a mentőötletükhöz !
Ezúton kérek mindenkit hogy aki talál még használható fícsört a Windows 7-ben mentsük meg a végső kipusztulástól ezt a kihalófélben lévő állatfajt, mert veszélyben az Operációs Rendszerek diverzitása !