• Balumann
    #100
    Én meg értetlenkedve nézek, hogy hogy lehet valaki ennyire elfogult még, hogy ennyi baromságot összehord. Egy dologban egyet értek, nincs mindenkinek szüksége olyan gépre, amin a Windows 7 optimálisan elmegy (dupla mag, 2 giga ram), és tablet PC -ken, netbookokon, régebbi laptopokon is túl lassú a Windows 7. A 900HA -mon én is Windows XP -t és Ubuntut használok, ennek ellenére asztali gépen, amire hangsúlyozom hogy Vista után én is kételkedve tettem fel, egyszerűen mérföldekkel jobban teljesít, még a frissen telepített XP -nél is. Bármi amit használtam ezen a gépen, szemmel látható volt a teljesítménynövekedés, videószerkesztés, játékok, zeneszerkesztés (cubase) és más terén.

    Továbbá nem értem, mi az hogy 1000% -os kompatibilitás linuxal? Ext4 -es fájlrendszert tudtommal sem XP -n, sem Windows 7-en nem lehet érzékelni, ext3 -ast mindkettőn sikerült elérnem, a megosztások (fájl és nyomtató) meg tökéletesen működnek. Nekem ezen az asztali gépemen fenntvan egy Debian, egy Ubuntu Studio 10.10, egy Windows server 2008R2 és a Windows 7 is (OSX -el is próbálkoztam, de abban túl sok dolgot nem sikerült működésre bírnom még). 3 évig használtam ezen XP -t, és mostmár kicsit több mint 1 éve Windows 7 -et (azóta csak egy videókártyát cseréltem + 500 giga vinyó)...

    Hogy a Windows XP atomstabil lenne, hát ezen azért jót nevettem. Maximum telepítés után 2-4 hónapig. Windows 7 meg már 1 éve van fennt nálam, és 1 fps -el nem csökkent a játékok sebessége, mint friss telepítésekor (ja és jónéhány játékban 5-10 fps-el több is van, mint XP-n, bár valamelyikben nincs - főleg azoknál van, amik nincsenek 2 magra optimalizálva!).

    Mindamellett, hogy megfelelő gépen biztonságosabb, stabilabb hosszabb távon, fejledtebb a hardverkezelése, sokkal több hardvert alapból felismer vagy netről automatikusan feltelepít, több ezer apróság van ami sokkal kényelmesebbé teszi a használatát (aero felület, tálca testreszabhatóság - pl. ablakok csoportosítása), több mappanézet, egyszerűen beállítható dokumentumok,képek,videók,zenék a "könyvtárak" -ban - akár több mappa kiválasztásával), akkor ha kiiratom a kiterjesztett fájlokat, átnevezéskor nem jelöl ki, több átnevezése egyszerre (kb. azok amik miatt Total Commandert volt érdemes használni eddig), fejledtebb hangkártya kezelés (az alkalmazások közül egyszerre tudja valami használni a mikrofont, míg másik pl. felvevő program a sztereo keverőt tudja használni!), akkor az asztali widgetek, amik mindig az asztalon maradnak, szintén gyorsak és nem igényelnek sok erőforrást és nem is fagynak le, a hálózat kezelést már leírtam (fejledtebb hitelesítés kezelés, adhoc illetve ap automatikus felismerése, stb.), fejledtebb tűzfal, akkor az UAC ami nem engedi, hogy rendszergazda jogosultsággal fusson le bármi, ami elindul, és még órákig sorolhatnám.
    Legyél szíves venni végre a fáradtságot és félretenni az elfogultságodat a Windows 7 -el szemben, és nézz utána szépen részletesen, hogy ezeken kívül is akár miben nyújt még plusszt minden téren a Windows 7 rendszer. Mert így csak téged fognak hülyének nézni. Még hogy tízezer hátrány, egy sincsen szinte ma már XP -vel szemben, ha megvan az optimális gép, és ésszel fejlesztés, bővítés esetén az jóval 100-150e alatt van...