• Zóanagyvarázsló
    #49
    Miért nem lehet indulóban TELJES játékot kiadni a kezek közül?

    Ezzel alapvetően egyetértek, de te túlzásba esel. Az nem baj, ha később kap még tartalmat egy játék, az a baj, ha az alapból kivágott dolgokat, fegyvereket, lópáncélt, plusz egy civilizációt (Civ V) sóznak rá az ember, vagy vitatható minőségű mellékküldetéseket, melyeknél érzi az ember, hogy az alapjáték részeként teljesebb lehetett volna (BioWare). Mert ha minden plusz tartalom átok lenne, akkor bizony kiegészítőkre sem lenne szükség, mi az, hogy a Throne of Baal zárja le a BG2 sztoriját?!

    Igen, Witchert menti, hogy ingyenes és NEM nem ismerem és nem is érdekel a "letölthető" faszkolódás.

    Te tudod, szerintem érdemes játszani velük, de direkt nem a fősztorit egészítik ki, szóval akár ki is hagyhatóak. Azóta van egyébként még újabb kisdás, hozzápakoltak még egy patchet és pár rajongói modot (természetesen ezeket sem pénzért vesztegetik), nem zavar, de ezek már nem is érdekelnek.

    Egyébként két fontos ok lehetett az Enhaced Editonre a DLC-s formájában:

    1. A rajongók kielégítése, ingyenes extra tartalom, javítások, látják, hogy nem hagyták 1.0 állapotban a játékot, sőt.
    2. Új kiadás, lehet köré hírverést csapni, kaphat új, remélhetőleg kedvező rivjúkat, ebben a két DLC (melyeket sosem hívtak így) is segíthet, és így megvehetik azok is, akik korábban nem tettek így.
    3. Kezdettől fogva hangsúlyozták, hogy mennyire támogatni fogják a modding communityt, részben nekik szánták példának a gyári kalandokat. Ugye akkor jött ki az editor is.

    Szerintem ezek racionális és respektálható okok, én pedig nem éreztem úgy , hogy átejtettek a palánkon. (Még csak a CD-kulcs sem egyszer hazsnálatos, szóval teljes értékűként tudnám eladni a CE-met, ha akarnám. De eszem ágában sincs.)

    A Borderlands esetében viszont kezdettől fogva lehetett tudni a DLC-áradatról. Már csak ezért sem vettem volna meg, ha érdekelt volna.