• NEXUS6
    #9
    2003-ban az utolsó pillanatig bíztam, hogy az emberiségnek, pontosabban a vezetőknek több esze lesz annál, mintsem hogy egy hazugságokra épülő háborúval sújtsanak egy népet, akik ugyan úgy áldozatai voltak a Szaddam-rendszernek.

    Az amcsik, meg kapják be. Elismerték, hogy sem a tömegpusztító fegyverek nem voltak igazak, és kapcsolat sem volt Szaddam, meg az al-kaida között (utálták egymást mint a xart!). Most meg azon hisztiznek, hogy valaki tiszta vizet próbál önteni a pohárba, legalább azt reálisan bemutatni, hogy mekkora kárt okoztunk. 6 év alatt annyit, mint Szaddam 20 év alatt. Mellesleg Szaddam modernizálta az országot, a nőknek egyenjogúságot adott, kiépítette a közoktatást meg ilyenek. A Perzsa-öböl térségében az egyetlen ország volt, ahol nem a hagyományos iszlám törvénykezés volt érvényben, megkövezés az erőszak áldozatául esett nőknek, meg hasonló finomságok.

    A háború nagyjából azon múlt, hogy Szaddam a tárgyalások feltételeként azt szabta, hogy visszavonulása/száműzetése esetén a népes családjának biztonságát/jólétét is szavatolják. De az amcsik sóherkodtak, nem azt nézték, hogy gyakorlatilag megvásárolhatják ezzel egy ország népének a jólétét. Miközben manapság Afganisztánban fűnek fának fizetnek, csak ne támadják meg a koalíciós erőket.