• Darth Sith
    #65
    "Az hogy ezt nem látják be egyesek, vagy fel sem akarják fogni (Lásd: fotósopp cées 8 nincs rajta meg raj cad 2020-at hiányoló magukat a mainstreamnek képzelő emberkék) az már más kérdés."
    senki nem állította, hogy nincs létjogosultsága a terméknek, csak egy PC-t nem tud kiváltani. Hiába, hogy hardveresen úgy épül fel mint egy pc, cpu, ram, hdd stb... de inkább célhardver mint univerzális. Míg egy Pc, nem köt meg(oké, architektúrából adódó megkötések akadnak), sokkal több a lehetőségem. Ha akarok win-t futtatok, ha akarok linuxot, ha akarok solarist, ha különleges perverzióim vannak akkor mindet egyszerre, egymásból emulálva stb.. Az 1bites júzernek is megtud felelni egyszerü netezésre, film nézésre, zene hallgatásra, meg a professzionális felhasználóknak photoshop, cad, visual studio stb... használatára. Az ember kedve szerint bővíthető, átalakíthatja, ahogy neki tetszik. Míg az ipad, egy zárt rendszerü, zárt hardveres multimédiás célhardver, legalább is szerintem. Valóban nagy általánosságban ugyanarra használja az 1 bites júzer az ipad-t mint amire a pc-t is, ezért nekik elég. De az előbb felsorolt fícsörök miatt (pl. univerzálisan bárkinek megfelel) nem nevezném PC-nek, hanem csak célhardver, mely bizonyos funkciókat kiválthat.

    Ahogy a többiek hozzászólásaiban is olvastam, főleg ez a bajuk nekik is, nem az, hogy valaki vesz e iPad-et, vagy sem. Én is próbálgattam, nem rossz kütyü, de nem igazán tudtam rájönni mire való. Fotelban ülve nekem nem volt kényelmes a tartása, asztalra letéve meg már nem az igazi. Pl. olyan esetben tudom elképzelni, mint egy pincér egy étteremben azzal veszi fel a rendelést és wifin keresztül az egyből látszódik benn a konyhán, ott számláz vele, interaktív étlap stb... De ez már más téma.