• Zsoltika 007
    #50
    Látom a divatfika megint kezdődik kibontakozni hogy "így nem kell", meg "úgy szar". De remélem azt látjátok hogy széllel szemben hugyoztok. :)

    Nem mondta senki hogy holnaptól csak ilyet lehet venni.. Kb a fele banda úgy nyafog mintha kötelező lenne apple cuccokat használni.

    Ők megtették azt amit a sok be szűkült látókörű ember(mondhatjuk hogy a teljes iparág) azt hitte hogy lehetetlen: elhozták az informatikát az 1.0 usereknek úgy hogy ne tartson évekig megtanulni hogyan működik a gépe, csak leüljön és használja. (anélkül hogy ott legyen egy Pistike a szomszédból hogy fogja a kezét) Az hogy ezt nem látják be egyesek, vagy fel sem akarják fogni (Lásd: fotósopp cées 8 nincs rajta meg raj cad 2020-at hiányoló magukat a mainstreamnek képzelő emberkék) az már más kérdés. Ráadásul mindezt úgy érték el hogy esztétikus szép és minőségi termékeket csináltak. Van egy geek réteg aki azt hiszi róla szól az informatika. Csakhogy azt nem akarják észrevenni hogy ez már régen nem így működik, más is van rajtuk kívül akiknek nem arról szól a napja hogy tervez egy bevásárló központot vagy montázsolja magát a ferrari volánjához hogy dagadjon a melle a facebookon. Van akinek annyi az össz igénye hogy böngészik, emailezik, közösségi portálon lóg, filmet néz, zenét hallgat, esetleg játszik valami casual játékkal. Nekik tökéletes megoldást jelentenek ezek a készülékek.
    Ez az egész a pénzről szól! És ebben van az igazán nagy pénz! A microsoft is ezzel kezdte és letarolta a világot. Csakhogy ők a csúcson elfelejtették hogy mi tette őket igazán naggyá. Az egyszerűség. Anno a windows igazi megváltás volt hiszen a grafikus felületével egyszerűbben elérhetővé tette bárki számára a számítástechnikát. De megálltak gondolván hogy jóvan ez így is, jön a lé. Itt a remek példa a Windows Mobile. hatalmas pénznyelő és bukás lett belőle. Azért mert ezt a geek felfogást akarta a hétköznapokba bevinni. Nekem is egy winmobile 6.5 készülékem van és szeretem. De én informatikus vagyok. Nekem más a felfogásom és ugyanaz a szemlélet megy itt is mint az asztali windowsban amit ismerek. (bár néha én se értem hogy miért kellett így vagy úgy vmit megcsavarni benne). De egy hétköznapi embernek ezt nem lehet lenyomni a torkán. Most jöttek rá ők is mit rontottak el. A legújabb 7 verzió mindenkinek tetszik aki kipróbálta. Mert végre egyszerű!

    Arra is rá kéne már ébredni hogy nem a mi pöcegödrünket veszik alapul mikor x km-rel odébb megszabják az árakat. És ezen a nyafogás se fog soha változtatni.