• Penge4
    "- Igen, de miért nekem kellene megtenni?"

Mert az addon fejlesztője sem fog 1000 különféle verziót létrehozni, hogy mindenkinek a saját egyéni preferenciája alapján legyen beállítva. A konfigurációt neked kell megtenni.

Elhiszem, hogy egy kezdőnek barátságosabb egy legördülőmenükkel dúsított GUI, de neked és nekem szerintem teljesen mindegy, hogy egy .ini fájlban írsz át egy 0-t 1-re, vagy ugyanezt egy GUI-n teszed meg. Mindkettő ugyanannyi kattintás.

INI-nél: Átváltasz TC-ben a megfelelő fülre, duplaklikkel megnyitod, ha hosszú a fájl nyomsz egy Ctrl+F-et, beírsz pár karaktert, Enter, átírod, Ctrl+S majd a böngészőben F5

GUI-nál: Ha van rá billentyűparancs, akkor megnyitod a konfigurációs globális felületet (ha nincs, akkor menüből nyitod), megnyitod a kívánt extension konfigurációs beállításait, görgetsz egérrel a megfelelő checkboxig, esetleg itt is használsz Ctrl+F-et, legördíted a menüt, ahol kiválasztasz egy másik opciót, majd legörgetsz a Save gombig és ha szerencséd van nem kell F5, de általában itt is kell.

"- Reload gomb"

Na ez az, ami nem működött. Hozzáteszem, utoljára valamikor a 4-es verzió környékén próbáltam, de most megnéztem a legújabb 8-as Chromiumban a kedvedért és ugyanaz.

Bizonyíték:

Amint látható a 4 YouTube-os include linkből töröltem 3-at, az utolsót pedig átírtam exclude-ra, majd újratöltöttem Chrome-ban az oldalt. Alul jól látható, hogy betöltődött a script.

"HTTPS is megy már, az incognitot külön kell engedélyezni, a belső lapok tényleg hiányoznak viszont, de ez nem olyan nagy érvágás."

Hol? Zárd már be mozdulatparanccsal a https://chrome.google.com/extensions?hl=en-US oldal valamelyik aloldalát Chrome-ban. Az, hogy 1-2 Google szolgáltatásban megy az dícséretes, de szarra sem jó.

A belső lapoknál szintén illene 1-2-nek működnie, például a Mouse Gestures-nek, vagy ha lenne egyéni billentyűparancsok létrehozására szolgáló addon, akkor annak, meg ilyesmi.

Még azt a tetves letöltési sávot sem lehet kiiktatni, vagy ha már ott éktelenkedik, pazarolva a vertikális helyet lenne egy "Delete from system" opció, de nemhogy az nincs, de még csak saját cache sem olyanoknak, mint torrentfájlok, vagy böngészőből megnyitott Office dokumentumok és társai. Nem, nem kell PDF olvasó vagy Office nézegető, ha én célszoftverben akarom megnyitni, akkor akarok rá lehetőséget.

1: A kibővített szolgáltatásokkal és a hozzáféréssel még várjunk, amíg megjelenik az első alfa, de a többivel egyetértek.

2: Ezzel szintén egyetértek, habár féltem a userJS-eket, amik emiatt háttérbe fognak szorulni és olyasmire is addont fognak írni, ami nemhogy userJS-sel, de még beépített funkcióval is megoldható.

Jó példa az On Demand Plugin, amit rosszul terveztek meg, mivel nem lehet kikapcsolni oldalspecifikusan.

Használhatok rá userJS-t, az meg nem működik az RSS feedekbe beágyazott videóknál. Ezen pedig félek, hogy az addon sem fog változtatni, mert az sem fog hozzáférni.

Ha igen, akkor visszaszívom, de jelenleg, publikus alfa híján kénytelen vagyok az eddigi tapasztalataim és a fejlesztői blogokban elejtett morzsák alapján képet alkotni.

Végül: postMessage helyett Web Sockets?