Mutass nekem egy olyan Chrome addont, amit nem lehetne UserJS-sel és esetleg UserJS+UserCSS+sajátgomb+sajátmenü+billentyűparancs+mozdulatparancs kombinációjával megoldani.
Akkor elhiszem, hogy az említett Extensions API többet ad. Anélkül viszont továbbra is a szememnek hiszek, vagyis a Firefoxot lehet bővíteni, a Chrome pedig megreked a faccsé gomb szintjén.
Mondhatod, hogy egyszerűbb például Chrome-ban megírni egy változó tartalmú gombot a címsor mellé, mint Operában mindezt 40 ikonnal a skin.ini-ben definiálni, majd egy sajátgomb+JS parancs kombóval behívni (hasonlóan a kis bizbaszhoz, ami jelzi nekem, ha egy könyvjelző már el van mentve), de amit én látok, hogy
1: Az Opera memóriaigénye nem nő szignifikánsan a UserJS-ektől.
2: Chromeban pedig minden egyes addon 2-15 megáig zabál, komplexitástól függően.
3: Nem is lehet eltüntetni a gombot, ha a fejlesztő ezt nem oldotta meg egy külön opcióval, míg Operában eldönthetem, hogy a javascript:xyjs_bekapcs és a javascript:xyjs_kikapcs kódot én billentyűparancsként, mozdulatparancsként, sajátgombként, esetleg az általam kiválasztott menü általam definiált almenüjéből akarom indítani és ne foglaljon nekem egyetlen gombbal sem több helyet a címsorban, mint amennyit én szeretnék.
Egyébként nem vagy lustának titulálva, ha neked megéri a többleterőforrást a next-next-finish, akkor használd.
Viszont ha megnézed például a My Operás kommenteket, egyetlen értelmes ötlet nem hangzott el, csak azokat ismételgették, amik nem elég, hogy évek óta vannak Operához, de még a legnépszerűbbek is, mint AdBlock+, NoScript, stb.
Mivel a fájlrendszerbe nem tud írni, így még a DownThemAll klón is kilőve.
FireFTP klón dettó.
Ami a legfájóbb, hogy a fejlesztői videóban is miket mutattak? Na miket? StumbleUpon és Reddit megosztó gombokat. Könyörgöm, ez még IE6-os bookmarklettel is megoldható volt. Ennél azért többre számítottam. Legalább egy UJS Manager szintű belépő appot dobtak volna össze, úgysem a Core csapat dolgozik ezeken, hanem a Widget és Unite fejlesztők.