Komolytalan#39
15 éve programozok, szóval te vagy a csíra, nem én a palánta. Már DOS alá is írtam rezidens cuccot, aminél követelmény volt, hogy ha egyszer elindítom ne lehessen se látni, se kilőni sehogy sem. Tudom miről beszélek, amikor arról van szó, hogy egy program megvédje/álcázza magát. A vírusirtó meg a tűzfal az operációs rendszer indításakor töltődik be, így ha már fel van telepítve, és felismeri a vírust, akkor meg tudja magát védeni az ellen. Az SC2 meg akkor indul, amikor rákattintasz az ikonjára, így mód van rá, hogy előtte indítsd el a trainert, így a trainer indul előnnyel, meg tudja magát védeni az SC2 detektálása ellen. Minden ilyen alkalmazásnál az a nyerő, amelyik először elindul. De gondolom egy tök ezt fel nem foghatja.
A Bliz ahol védekezni tud, az a szerver oldal. Elemezheti a felhasználói oldalról jövő inputot, de ha ez belül van az emberi határokon (pl nem mindig az ikon közepére kattint, hibázik akár csak 0.1%-ot is), a sebesség a legjobb játékosok sebessége alatt marad akár csak 1%-al is - akkor nincs alapja arra, hogy az illetőt kitiltsa. Jelenleg már vannak ilyen programok, és ha nem indít támadást azok ellen az oldalak ellen, ahol ezeket árulják, akkor garantált, hogy a játékosok egy jelentős százaléka rövid időn belül csalással fog játszani.