• halgatyó
    #41
    A brit tudósok megint alakítottak. Jó sok pénzből.
    Mennyibe kerülhet egy múmia átvizsgálása? Pl. CT-vel? Azt oda is kell szállítani.
    A múmiák nem hevernek sorban az út mellett! Azokra vigyáznak, akinek van ilyenje. Külön engedéllyel lehet megvizsgálni, de ha valaki szét is akarja szedni, az még macerásabb.... szóval ez a vizsgálat egy kicsikét bűzlik nekem.

    További probléma, hogy egy múmia-CT MEKKORA rákos daganatot tud kimutatni. Gondolom, hogy nem kicsit. A mai embereken viszont olyankor diagnosztizálják a daganatot, amikor még kicsi.

    A következő probléma -- mint arra szerintem nagyon helyesen rámutatott már valaki -- a vizsgált minta nagysága! A statisztika csak nagyszámú adattal tud kezdeni valamit.
    Például ha megvizsgálnak 1 millió csontvázat, köztük mondjuk találnak 20 ezer olyant, amely 50 évnél idősebb emberhez tartozott, és teszemazt találnak az utóbbiak között 500 daganatost, abóól már lehetne statisztikát készíteni.

    ÉS EKKOR MEG KELLENE ADNI A VÁRHATÓ HIBA NAGYSÁGÁT IS. Anélkül ugyanis az adat értéke NULLA.

    Ugyanakkor a cikkbeli "vizsgálatok" nagyon lényeges eleme azok megjelenítése a társadalom felé! Itt a fő probléma.
    Azt senki nem tagadhatja, mert egyre feltűnőbb, hogy jelen van a tömegmédiában egy technikai civilizációt állandóan ócsároló, gyalázó sodorvonal, amely egyre kiterjedtebb (százaléakrányban is és térben is) és egyre gyakrabban már a törvényhozást is befolyásolja. (ld. behajtási díj, "szmog"-riadó rendelet, stb.)
    Ebbe az emberiség-ellenes mocsokkampányba passzol bele remekül a cikkbeli "vizsgálat".
    Hát igen, a brit tudósok (és a mögöttük állók) a csendes, szégyenkező visszavonulás helyett a még nagyobb hírverést és ordítozást választották.
    Ez is mutat valamit.