• B0nFire
    Egyébként nem is értem az egész koncepciót. Úgy látom, az az üzenőfal, vagy hívjuk hírfolyamnak, olyan, mint egy nagy-nagy szemetes. Mindenki kirakja rá az általa favorizált dolgokat, ami egyébként a kutyát nem érdekli.

Az egyik hölgyismerősöm pl a hajnalban kirakott egy orosz képzőművészeti albumot. Megkérdeztem tőle, hogy sto etá knyígá, és hogy jön ez ide, mert ha jól tudom, éppen Izlandra készül. Azt mondja, ez egy érdekes könyv és éppen most fordítja oroszról izlandira. Gondolom csak úgy fogják kapkodni, mint a cukrot!

A Google-lal elég összetett kereséseket is lehet végeztetni, csak sokan nem ismerik az alapvető operátorokat, amelyekkel leszűkíthetnék a találati listákat. Panaszkodnak, hogy nem ad releváns találatokat a Google, pedig csak egyszerűen nem tudják használni. Én emlékszem, hogy valamikor olvastam a techline-on egy olyan YouTube trükkről, hogy hogy kell a linkelt videókat az adott időponttól indítani. A Google segítségével és az operátorokkal 3-4 perc bősz kutatás után rá is találtam, pedig még a dátumra sem emlékeztem, sem a konkrét címre, csak arra, hogy a techline-on volt. Az oldal saját keresője nem volt ilyen hatékony.

Az operátorok nem igazán felhasználóbarátok, de ott van a Speciális keresés, amiben minden ugyanúgy testre szabható, mintha operátorokat használnánk, de sokan még azt sem találják meg.

Részemről maradok a Google-nál. Akkor is, ha most mindenki Big Brothernek nevezi, meg hogy világuralmi törekvései vannak. Mintha másnak sosem lettek volna. Csak eleddig nem lehetett ténylegesen végrehajtani, a technika ma meg már lehetővé teszi, hogy megvalósuljon a scifi.