• kvp
  #14
  "Azért még mindíg jobban örülnék egy olyan készüléknak amit a gyártó oldalán "rakok" össze, és megrendelem."

  Tul sokba kerulne egy teljesen egyedi keszulek, mivel az elektronikai panelek gyartasa draga. Arrol nem is beszelve, hogy ha modularis, akkor nagyobb lenne az extra csatlakozok es aramkorok miatt es raadasul a legtobb funkcio ma mar egy chipben van.

  Amit valaszthatova lehet tenni, az tobbnyire csak a hattertar merete es a periferiak tipusa, pl. a kamerak felbontasa. A sony ericsson regebben pont ezt csinalta, azaz alaplapbol gyartott 4-5 fele telefont, eltero memoria es periferia tipusokkal, de azonos alaprendszerrel. A masik megoldasuk meg az, amikor ket azonos hardvert eltero burkolattal es szoftverrel latnak el, igy ket kulon celcsoport szamara is eladhato mint direkt nekik fejlesztett keszulek. Ennek a feature phone rendszernek tobbe kevesbe veget vetett a android, mert ott ugyanannyiba kerul a legjobb es a legbutabb szoftverrel szallitani a keszuleket. (mivel a szoftver ingyenes)

  A telefon modularizalasra egy otlet:
  -lenne par alap alaplap kivitel, beepitett mechanikval (pl. candybar, clamshell, slider)
  -hatlap kivalaszthatosaga, mind minta, mint kamera tipusa szerint (pl. 2-3-4 megapixeles kamerak, siman/leddel/zoommal)
  -elolap kivalaszthatosaga, mind minta, mint billentyuzet/touchscreen tipusa szerint (pl. dpad, numpad, qwerty, touch es ezek kombinacioja, hozzaigazitott kepernyomerettel)
  -aksi kapacitasa (ez jelenleg is cserelheto)
  -memoriakartya merete (es tobbnyire ez is)

  Persze a legtobb ember jobban szereti, ha van par kesz termek es azok kozzul valaszthat csak. Ezert is nepszeru az apple, ahol szinte semmilyen valsztasi lehetosege sincs az embereknek, mert ez nagyban leegyszerusiti a dolgukat. Ha van penzuk, akkor kapnak egy meno telefont, ami messzirol felismerheto. A gyarto a design-on is csak annyit valtoztat ket verzio kozott, hogy tasasagban felismerheto legyen az ujabb valtozat.