• Balumann
    #10
    Abban egyet értek azthiszem én is, hogy végülis a játékok hossza, minősége, előre helyett inkább visszafejlődése többnyire (grafikát meg fizikát kivéve) nem a konzolosodás miatt van. Ha nem lenne konzol, és PC-re adnának ki mindent, akkor azok közül akik konzolra megveszik a játékokat, ugyan úgy meg lennének elégedve pc-n is ezekkel.

    De azért az biztos, hogy valamennyire azért a multiplatform jelenség maga erősen visszafogja a játékok fejlődését, ráadásul a konzolok korlátozott lehetősége (mivel nem fejleszthető hardverek, limitált irányítási lehetőségek, tárhely) szintén biztos, hogy nem igazán tesz jót a PC terén, ilyen téren pedig azért sokaknak lenne kicsit nagyobb elvárása Pc-n.

    A patch rendszert azt meg aztán tényleg ne a PC-nek köszönd, ha jobb minőségben, kevesebb hibával adják ki a játékot, több eséllyel adnak el belőle többet (és ebben a warez például pont, hogy ösztönző hatású, mert az emberek ki is próbálhatják, mielőtt eldöntik, megéri-e kiadniuk rá pénzt). Konzolon nem a warez kipróbálás a divat, demóból meg nem derülnek ki olyanok, hogy mennyi időn belül lesz kurva unalmas, meg mennyi bug lesz jelen a játék során (pláne patch előtt).

    Játékokat ígyis úgyis kiadják, az meg egy lehetőség, hogy a később kiderült hibákat be tudják foltozni.