• okosan gyerekek
    #8
    Igen, nyilván ha Malév gép indul Frankfurtból, az nagy valószínűséggel nem Bukarestnek tesz szívességet. Itt legfeljebb a multi-repülőtársaságok azok, akik eddig valamilyen védelmet élveztek, de még ők sem igazán. A repülő azonosítószámával annyira nem is bonyonult még azoknak sem megtudni, hogy hová készülnek.

    Szóval, talán még az ADS-B meg nem léte sem jelentene teljes garanciát. Akkor meg mire fel az egész? Vagy hermetikusan biztosítjuk ezeket az adatokat és felismerhetetlenné tesszük ezeket a gépeket, vagy minden ilyen alibizgatás fölösleges. Hiszen, amit emleget ez a barom is, meg egy kedves fórumtárs is, mint érvet, ti. a feladat "megkönnyítését", teljesen lényegtelen, hogy az most bonyolult, igényel ráfordítást vagy sem. Ez nem olyan, hogy ne mutogassunk futbalkapukat focistáknak, ne hogy megjöjjön a kedvük rálőni, ennyire ne gondoljuk már a dolgot spontánnak. Ha van egy ilyen elhatározás, és az információ csak a legszűkebb résen is hozzáférhető, akkor ahhoz hozzá fognak férni, és keresztül fogják vinni az akaratuk. Ez maximum egy ilyen rigojás gesztus, hogy azé' tegyük má' nehezebbé nekik. Mer' azt' az m'é' lesz jó? Mer' két órába telik a terroristának, és akkor neki is rosszabb lesz egy kicsivel legalább? Hagyjuk már. Vagy eltűntetik az összes megjelölést a gépről, beleértve a nemzeti érdekeltségeket feltüntetni hivatott szimbolumokat, márkajeleket, vagy fölösleges az egész, mert rá tudsz keresni a járatokra. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy nem minden ország rendelkezik azonos géptípusokkal, sőt vannak olyan országok, akiknek egészen egyedi gépeik vannak, Concorde, Franciaország. Tehát, még az előző válasz sem volna százas.

    Aztán a poénhoz tegyük má' még hozzá, hogy az egész baromságot borítja, hogy eleve kereskedelmi forgalomban volt egy ilyen termék. :D Csak 2 helyett 200$-os áron. Nagy cucc? :) Vagy gondolták, szűk, és nyomon követhető forgalma lesz egy ilyennek? :) Amikor a drogkereskedelem is virágzik? :) Ezt meg boltba meg lehet vetetni valakivel. Ugyanmár. :) Vicc az egész, ilyen vicc...