• B0nFire
    Ó, istenem! Hova szarjak, el ne lopják?! Az EU meg azt csak úgy hiszi, hogy az ő böngészőválasztó képernyője váltotta meg a világot. Egyszerű evolúciós folyamat. Az XP piacra kerülésekor még a FF, az Opera és a Chrome a fasorban sem volt. Azóta eltelt egy évtized. Lettek versenytársak. Több ember csatlakozott az internetre. Így többen vagyunk, és válogatósabbak is.

Magyarország meg mindig is kuriózum volt, amit semmiféle kaptafába nem lehet belegyömöszölni. Mi az "akkorse" és az "akkoris" népe vagyunk. Mi mindent másképp csinálunk, mint mások. Talán a különleges nyelvünk miatt más logikai úton járunk. Egyáltalán nem lepett meg, hogy itthon többségben van a FF. Az egy jó böngi. Opera egyszer volt fenn a gépemen (jó régen, mielőtt nekiállna valaki flémelni...), de nem tetszett (az akkori Opera) tudása, így többet nem is kísérleteztem vele. A Chrommal egyészen a 4-esig próbálkoztam. Irgalmatlanul fapadosnak találtam (ahogy minden Google-alkalmazást), és a 4-esig ezt nem tudta leküzdeni. Tovább én nem próbálkozom vele, még akkor sem, ha azóta már csilivili, meg mindent tud. De nem hinném, hogy a Google kompletten arculatot váltana, hiszen akkor pont azok fordulnának el tőle, akik pont a puritánsága miatt kedvelik. Én nem kedvelem. Legyen szép a GUI, és teljes mértékben testre szabható. Majd akkor jöhet a Chrome. Csak sajnos azt én már nem fogom látni, hiszen nem is kísérletezem az újabb verziókkal, hacsak be nem csap a ménkű, és a 4-es Fox olyan kibírhatatlanra sikerül, hogy kénytelen leszek váltani. De Chrome és IE akkor sem kell. Akkor már inkább újra kipróbálom az Operát, ha xar lesz a 4-es Fox. Utálom, hogy ma mindenki a Chrome-ot akarja majmolni. Szerencsére az Opera eddig kimaradt ebből a divathullámból, úgyhogy ha átnyergelek, elsőnek az Operát fogom kipróbálni mint alternatívát.