• redgreen
    Eléggé sántít ez az összehasonlítás a DVD lejátszóval. Az is sokkal sikeresebb lett volna, ha már a megjelenésekor a polcokon sorakozott volna több tízezer olcsó(!) műsoros DVD lemez. Az iPaddel pont ez a helyzet, mivel többé-kevésbé elfutnak rajta az ingyenes és pár dolláros iPhone programok (amiket egy iPod, iPhone tulaj már esetleg meg is vásárolt).

Én már a megjelenésekor azt mondtam, hogy lesz olyan szegmens, akinek be fog jönni a koncepció. Igazából az ujjal vezérelhető PDA-knak arányosan nagyobb kijelzővel kell rendelkeznie, hogy ugyanannyi vezérlőelem ráférjen, mint a ceruzásakra, és kényelmesen használható maradjon. Az on-screen billentyűzet az egyik legjobb példa.

Egyébként vennék én is iPadet (kizárólag otthoni használatra, és kizárólag amiatt ezt, hogy az iPhone-on is meglevő programjaimat tudjam rajta futtatni nagy képernyőn) de fft580-hoz hasonlóan megvárom a második generációt, pusztán anyagi okok miatt. Amúgy az Android a testreszabhatósága miatt sokkal jobban tetszik, a köv. telefonom majdnem biztosan ilyen rendszerű lesz. A legjobb az lenne, ha az iOS-es progik más táblagépeken is futtathatók lennének, akkor jobban elkülönülnének a divatból illetve praktikus okokból táblát vásárlók.