• okosan gyerekek
    #11
    Háháháhá! :'DD Ennyi! :)

    @asdasdasd

    és könnyen igazad is lehet...

    @coolbboy83

    irígykedünk?

    @all

    amúgy jó lenne nem megsajnálni az apple-t, főleg ilyen alibi szövegekkel, hogy "csak kitalált egy elvet", tetszik tudni, az ötlet, mint olyan szellemi termék, és nem áll merev függésben a tőkével. Tehát, nem csak annak lehetnek ötletei, akinek pénze van.

    Egy működési elv felvázolása, olyan, mint egy fejben zongorázó zseni kotája, akinek nincsenek kezei. Aki soha nem lesz ott, hogy meg is valósítsa azt...

    Ilyen alibi érvekkel ne huzakodjunk elő.

    Másfelől, az apple tartotta vissza a teljes mobiltelefon szegmenst a multi-touch széleskörű alkalmazásától, amíg egyesek meg nem elégelték, aztán inkább vállalták a pereskedést. A különbség az utóbbi állításban rejlik, ti. vállalták. Most az apple, meg mint valami hitvány sz@r mentené a pofáját. Semmi baj, nem haragszunk, hogy szabadalmat sértett. A bíróság felmérte, hogy mekkora részben járulhatott hozzá a rendszereinek a keresletéhez, ezt hozzáviszonyította a cég profitjához, és vois la: megvan az összeg. Amivel, ha nem elégszik meg a felperes, fellebbez. Elfogadja, tehát reálisnak tartja a RÉSZESEDÉST. Teccik tudni? Olyan, mintha egy külső, bedolgozó munkatársként hozzájárult volna az Apple sikereihez, és nem fizették volna ki. Emellé persze hozzászámítódik egy kis -- hagy ne nevezzem meg mennyi -- plusz, ami azt szolgálja, hogy azért ez a formája a szabadalom felhasználásnak ne burjánzon el. Normális körülmények közt, Apple bácsi elmegy a szabadalom tulajdonosához, az'ondja, hogy figy', ez van, adok ennyit, kell, nem? És akkor 10-szer olcsóbban megúszta volna. Nem így tett, inkább vélhetőleg több szabadalmat lenyúlt, remélve, hogy így-úgy megússza.

    Nem jött be!