Én évekkel ezelőtt éltem az adatletiltási jogommal és az Ügyfélkapu rendszeren keresztül az egész családomnak letiltattuk az adatszolgáltatást...
Ennek ellenére az adatainkat simán kiadják pl. a pártoknak a kampánylevelek és reklámjaik postázásához és idén azt is megtudtam, hogy a választópolgárok címjegyzékét nem csak a pártoknak szolgáltatják ki a megkérdezésünk nélkül, hanem kinyomtatva kifüggesztik a Polgármesteri Hivatalban is!!!
Innentől kezdve nem nehéz kitalálni, hány vállalkozását népszerűsítő ilyen-olyan pártember juthat hozzá CSAKAZÉRTIS (és ingyen!) a polgárok nevéhez-lakcíméhez...
Ja, és olvasd el az Adatletiltás nyomtatvány apróbetűs tudnivalóját : hiába tiltod le az adataid kiadását, a Törvény szerint ennek ellenére kiadhatják az adataidat, ha ők úgy döntenek!
Különben én azt tapasztaltam, hogy mindjárt az Okmányirodákból szivárognak ki az adataink, mert amikor a gyerekeimet bejelentettem ebbe a jelenlegi lakásunkba, alig 2 hét múlva a nevükre (és új címükre!) jött egy rakás marketing-levél könyvesboltoktól, nyelviskoláktól, iskoláktól, tanfolyamokról, stb...
Amikor váltottuk a lakóhelyet vagy kiváltottuk a lakcímkártyákat, akkor is ugyanez volt : 2 hét múlva az új címre özönlöttek a reklámok!!!