• B0nFire
    #3
    Az én véleményem meg az, hogy miért ne fejlődhetne minden ág egyforma ütemben? A mobiltelefonok is fejlődtek, és belőlük lettek az okostelefonok. Ahogyan a laptopok sem ugyanazok már, mint 10 éve voltak. De az asztali konfigok sem.

    Ha valaki megelégszik egy Word-Excel-PowerPoint kombóval, némi böngészéssel, emailezéssel, emellett néha megnéz egy-egy divx-es filmet, vagy néhány zenét meghallgat, annak lehet, hogy kielégíti az igényét, egy kis netbook vagy okostelefon is, illetve iPad. De az asztali konfignak megvan az a varázsa, hogy két egyforma nincs belőle. Mindenki az igényének megfelelő terhelésűre építi. Ugye egy játékgép teljesen más, mint egy multimédia-center, vagy egy videó- és/vagy hangszerkesztésre kihegyezett gép. És amíg a PC-t így össze lehet legózni, és ki lehet választani, hogy ami nem fontos nekünk, azt ne tegyék bele (mint pl nekem a webkamera), addig ezek a kész megoldások nem fogják lenyomni az asztali pc-ket soha. Ha már választani lehet, és adott az ár, akkor azt mondom, hogy a webkamera helyett kérek bele még egy Giga ramot, mert nekem az jobban kell.

    Ilyen iPadban smartphone-ban vagy netbookban nemigen van. Olyan viszont van, hogy egy laptopnak egy év után tönkre megy az akksija, pont a gari lejárta után 1 hónappal, és még van 24 havi törlesztőrészlet, amellett egy új akku 25000-be fáj. Tönkre megy, mielőtt kifizetné az ember. Én pl így jártam a laptopommal, még egy évig fizethetem, és mire ki lesz fizetve, addigra a negyedét sem fogja érni. És tropára ment.

    Az asztali 4 éves konfigom, meg olyan kitűnő állapotban van, holott napi 16-20 órát megy, hogy csuda.

    Azért megnézném, hogy a 10"-os vagy kisebb képernyőn hogy fog valaki 1920p-s HD-videót szerkeszteni, mondjuk Adobe Premiere-rel, + After Effectsszel gazdagítva. 512 MB rammal, 1 Gigás nóném procin, 160 G tárterületen.