• Balumann
    #21
    Szerintem nagyon jó dolog az, hogy ennyi választék közül választhatjuk ki, mire van igényünk, bár komprumisszumokat szinte mindegyikkel kell kötni. Ahogy valaki leírta nagyon jól, ha az a cél, hogy bármikor zsebből előkapva lehessen bizonyos dolgokra használni (net, facebook, msn), akkor az nem lesz alkalmas arra, hogy PowerPoint bemutatókat készítsenek, fullHD videókat szerkesszenek rajta, és hogy kényelmesen legyen használni mindenre (vagy legalábbis nagyobb komprumisszumokkal).

    Az asztali számítógépeknek meg van az az előnye, hogy olcsóbban össze lehet állítani, könnyebb javítani (vagy cserélni), lehet fejleszteni, meg lehet választani hozzá a legmegfelelőbb eszközöket (pl. billentyűzet, egér). Viszont nem lehet hordozni, rá kell kötni külön monitort, billt, egeret, stb.. A notebook sok embernél egy megfelelő alternatíva a számítógép helyett (de legtöbben szerintem még így is inkább asztali gép MELLETT használják), akinek első sorban a hordozhatóság fontos, de ettől függetlenül azért használható méretű kijelzőt szeretnének, amin lehet akár videót is szerkeszteni, megfelelően dolgozni office programokkal, stb..

    Azzal nem értek egyet, hogy notebookon 20% hátrány lenne a billentyűzet miatt, mostmár szinte csak szélesvásznú netbookot lehet kapni, aminek a billentyűzete is szélesebb, ráférnek a num gombok is... még talán gyorsabban is lehet írni rajtuk.

    A netbook egy csökkentett notebook (minden téren), kisebb, kevesebbet is tud, és mégkevésbé kényelmes rajta bármit is csinálni, mint pl. notebookon. Ettől függetlenül nagyon sok mindent lehet, amit notebookon is, egyrészt ha nem álló helyzetben szeretném használni (tehát amíg BKV -n utazok, kibírom, hogy nem netezek vagy bármi mást csinálok gépen), akkor azért jobb azon dolgozgatni, olvasgatni, netezni, és azért használható rajta sok minden, ami notebookon is. Nekem egy 900HA -m van, és Office-t pl. teljesen jól tudom használni (jópersze ha 3-4 óráig kéne azon mindenfélét csinálnom, azért nem lenne jó), és azért fel tudnák sorolni jópár dolgot.
    És azt is meg kell említeni, hogy van monitor kimenetem, amiben 1280x1024 -ben is meg tudja hajtani ez a kicsi gép is a monitort, és akkor már még inkább használható egyéb más dolgokra is. Persze itthon asztali gépet használom, amikor meg nem vagyok itthon, a netbook gyakorlatilag teljesen kielégíteni az igényeimet.

    Az okostelefonok lehetőségei még inkább korlátozottabbak, gyengébb hardverek, kevesebb bemenet és kimeneti lehetőség (netbookra pl. 3 USB -t simán rá lehet dugni, így egeret is, mindig viszem is az egeremet :/ ), de addig ameddig nincs otthon az ember - igényektől függően tökéletes megoldás lehet. Előnyük is van, pl. hogy be van kapcsolva szinte mindig,gyorsan használatba vehető, még leülni sem kell hozzá, stb.