okosan gyerekek#27
"Egy telefon esetében az, hogy 8 MP vagy 12 MP már durvára mindegy, a lényeg pontosan abban rejlik amit írtál. Egy bizonyos MP után már tök mindegy, hogy 25 vagy 45 MP, úgysem látod a különbséget, előhíváskor se lényeges."
Én nem mondtam, hogy bizonyos pixelszám után mindegy. Mindegy, ha megadott nyomtatási mérettel operálunk. Ha meg arra is gondolunk, hogy a jövőben simán elképzelhető még nagyobb felbontású TV, és projektor, az úgy nem lesz rossz, ha a szobám falára olyan felbontásban fogok tudni vetíteni, hogy egy A5-ös darabkáján a telejszobámat borító képnek is bír akkora felbontással, hogy nem lássak kis "kockákat".
Szóval nem mindegy. Max. még a CMOS-lapka fejlesztésének elmaradása teheti értelmetlenné.
">>és akkor lehet fikázni az iPhone1-et, mert má' milyen jó telefont csinál ahhoz képest a Nokia. Vicces lenne, nem?<<
Amikor az iPhone 1 kijött már létezett N82... rengeteg dologban kenterbe verte az apple vasát, igen, nem volt tácsszkrín. Cserébe viszont tudok vezetés közben simán SMS-t írni, úgy, hogy nem kell néznem a telefont... érdekes lenne ezt egy bármilyen tácsszkrínen.
Figyelek."
Annyira azért nem, a szöveget kontextusában értelmezd, ha kérhetem; ott a gond, hogy én azt a Layarra hozott érveddel szemben, mint analógiát hoztam fel. Ha abban értéket látsz, hogy már most fejlesztik, amellett, hogy a legfontosabb profiljaként tekint a szolgáltatások fejlesztésére most a Nokia és még csak itt tart. Te pedig azzal véded a gyártót, hogy már dolgozik rajta, a Samsunggal szemben, aki amellett, hogy a nokia elképzeléseit erőfeszítés nélkül teljesíti, ti. jó szolgáltatással tolta ki a Galaxy-t, még képes figyelni a hardware-re is.
Amivel pedig még rá tettél egy lapáttal, az tényleg figyelemre méltó, a Nokia akkoriban a saját dolgával foglalkozott, a JÓ TELEFONOK készítésével. Igen, mint az N82, meg az N95 8 giga, ami hardware-esen szarrá, szoftveresen meg igen sok téren megverte az iPhone-t. És szermély szerint a "táccsszkrínt" nem tartom előnynek, ha nincs mellette egy csúszka, mert rengetegszer veszem hasznát a vakongépelésnek, ami azon megoldhatatlan.