• Tinman #23
    "Hagyjad már ezt a mainstream szöveget, kurvára lényeges a megapixel szám, az nem mindegy, hogy ugyanakkora CMOS-lapkára sűritik-e össze a pixeleket, ergo az érzékelőpontok méretének csökkentésével érik el a pixelszám növekedést, vagy ténylegesen nagyobbítanak a CMOS-lapokon."

Egy telefon esetében az, hogy 8 MP vagy 12 MP már durvára mindegy, a lényeg pontosan abban rejlik amit írtál. Egy bizonyos MP után már tök mindegy, hogy 25 vagy 45 MP, úgysem látod a különbséget, előhíváskor se lényeges.
    Egyébként a lassan 3 éves N82 telefonommal készített fotókat gyakran előhívatom, sőt egy ideje már magam hívom elő és meg nem mondod, hogy ezt telefonnal készítette valaki.
    Nem, nem én vagyok jó, hanem a Carl-Zeiss optika, a Xenon vaku és az értékelhető 5 MP teszi a dolgát.

"De a Nokiákat, az N95-öst nem azért vették meg, amiért az iPhone-t, hanem a jó hardware-ért."

Pontosan ezért vettem anno N82-öt és pontosan ezért rendeltem már hónapokkal korábban elő az N8-at.

Tessék, győzz meg! Akarok venni egy olyan paraméterekkel bíró telefont, mint az N8! Mit ajánlasz helyette? A 12 MP, C-Z optika és Xenon vaku legyen benne, mert NAGYON gyakran használom. Legyen benne HDMI csati és FM transzmitter is, mert céges autóba kell transzmitter, GPS alap, wlan alap.

"és akkor lehet fikázni az iPhone1-et, mert má' milyen jó telefont csinál ahhoz képest a Nokia. Vicces lenne, nem?"

Amikor az iPhone 1 kijött már létezett N82... rengeteg dologban kenterbe verte az apple vasát, igen, nem volt tácsszkrín. Cserébe viszont tudok vezetés közben simán SMS-t írni, úgy, hogy nem kell néznem a telefont... érdekes lenne ezt egy bármilyen tácsszkrínen.

Figyelek.