• B0nFire
    Természetesen én is ismerem az angol "ragozást". De igen ritka. Vannak hosszú toldalékos szavaik, azonban jobb szeretik élő beszédben megkerülni ezeket. Egy példa: conscious ~ öntudat; unconscious ~ öntudatlan; unconsciousness ~ öntudatlanság. Viszont ha egy mód van rá, ezt kifejezhetik így is: without conscious. Ebben az esetben már két rag nélküli szóról van szó, az egyik az elöljáró, ami meghatározza az utána következő viszonyát. Öntudat nélkül = öntudatlanság.

És ezek is általában sokkal kevésbé rendhagyóak, mint a mi ragozott szavaink. Amit linkeltél az hatalmas munka lehetett. De a cikk is megjegyzi a végén, hogy a 266 ragozott szóalaknak csupán a negyedét öleli fel. Ezek szerint nem is beszéltem akkora marhaságot lejjebb, amikor hasraütve azt mondtam, hogy egy szónak minimum 30 féle ragozott alakja van. Mint látható, igencsak alábecsültem az édes anyanyelvünket.

Azért az angolt beprogramozni egy "társalkodórobotba" mégiscsak könnyebb valamivel. Ez volt a kiindulópontom.