• okosan gyerekek
    Nem kevés baromságot hordtál össze barátom. Azt leszámítva, hogy egy a nyelvészetben használt szakszót bedobtál, a T9-es összefüggésed elég meredek. Úgy áll a dolog, hogy jelenleg a T9-ben szimplán van egy txt fájl, tele szavakkal, amik egymáshoz képest prioritást élvezhetnek a tulajdonos (nem felhasználó) és az előreprogramozottságának megfelelően. Ez működik az angolnál, az nem olyan, mint a magyar, vagy a legszélsőségesebb példa az eszkimó. Emiatt ugye már csak egy többesszámú alak is új szót képez, és egy hatákony T9 bázis simán rúghat 200.000-re is. Ami miatt már működésképtelen lenne ez a rendszer.
    Viszont annyival a dolog fölé lehetne emelkedni, hogy meghatároznák a szavak szófaját, ami pedig előre vetítené helyből a lehetséges ragok tárházát. A képzők esetében pedig azt, hogy a képző nyomán milyen szófajúvá válik egy adott szó, majd annak megfelelően megint csak bizonyos ragok, toldalékok kerülhetnek a szó után. Nálunk még van annyi csavar - akárcsak az olaszban - vannak a nyelv zenéjét javító hangzó követések, amiket szintén lehetne programozni, hiszen egész pontos szabályunk van például a mély-, a magas- és a vegyeshangrendű szavaink toldalékolására, ragozására. Valószínűleg hasonló elven működik a Microsoft Word, a T9 sajnos nem. Az összes létező magyar szó, meg lassítaná az alkalmazás adatbázis keresését, úgy meg nem lehetne vele rendes tempóval írni.

Aztán az is egy baromság, amit leírtál az alapfokról, minthogy az csak egy közhiedelem. Én úgy kezdtem el olaszul tanulni, hogy abszolút a nulláról elindultam, és minden megtanult szót egy flash card alapelven működő programba vezettem fel, az Ankiba. Jelenleg a szókincsem 1100 szóra terjed ki. Egy A2-es második szintű alapfokú nyelvvizsgát nem tudtam akadálymentesen venni, ha az alapfok alatt nem a közmegegyezésen alapuló jelentését érted, akkor rendben van, ha igen, akkor távol vagy a valóságtól. Ahhoz legalább 2000 szó kell. középfokhoz kell olyan 6000, a közhiedelmi 1500-hoz képest. Ugyanis a Rigót leszámítva már egyetlen nyelvvizsga központba sem lehet szótárat vinni.