• Kornan
    "0: A robot nem árthat az emberiségnek, vagy nem nézheti tétlenül, hogy az emberiség kárt szenved."

Hehe. Szerintem az "I robot" ban is mintha valami hasonló törvény miatt akarta volna átvenni az emberiség felett az irányítást, mert az önmagát károsította. :D Ahogy sok helyen most is ez megy. Az a baj ezekkel a törvényekkel, hogy lesznek és vannak olyan esetek ahol nem egyértelmű. Szerintem a jogászoknak is ezért van munkájuk. Biztos nem lesz elég 4 nyamvadt törvény, hogy a robot úgy viselkedjen, ahogy ezek szeretnék. Már ha eléri az emberi szintet, reméljük csak idő kérdése. Ha lenne emberi szintű MI, és később emberfeletti, akkor a világ örökre megváltozna és szerintem jó értelemben.

De néhányan már a kenyérpirítóba,porszívóba és a mosógépbe is beprogramoznák ezeket :)
    1. A kenyérpirító,porszívó és a mosógép nem árthat az embernek vagy nem nézheti tétlenül, hogy az ember kárt szenved.
    2a. A mosógép nem árthat a ruhának és bármilyen szennyesnek, hacsak nem ütközik az 1. törvénybe... :)