A FERMAT SEJTÉS története
  • forrai
    Kedves Comissioner
    A te hozzászólásaidat változatlanul értékesnek tartom, és figyelemmel is kisérem.
    Most azért megjegyezném, hogy inkább a Te figyelmed kerülte el valami, amit az irracionális számokról (bármelyekről) általában, legelsőként írtam !

"IRRACIONÁLISOK a számjegyekkel nem felírható, s így teljességgel (pontosan) nem megismerhető számok. Azért nem felírhatók, mert számjegyeik számossága végtelen, és ismétléssel, vagy más megismerhető módon nem rendezhetők, ráadásul meghatározhatatlanok." (651 hsz.)
    Amint látod, itt kapásból elegánsan értelmeztem az irracionalitás lényegét, ugyanazt, amiről te úgy gondolod most, hogy nem.
    Mert ha akkor ezt nem is tettem volna, mert elfelejtkezhettem róla (miért ne, benne vagyok a korba...), akkor észrevételedre ezt most válaszul írnám le.
    De hát ez ugyanabban a hsz.-ben benne volt! Hogyan is kerülhette el a figyelmed?
    A jelenlegi matematika nemcsak filozófiából, de latin nyelvből is hibázik.
    Úgy látszik annyit tanulta mint én, én azonban legalább megnézem.

(Megjegyzem: soha nem a "matematikusokat" bírálom, akik ugyanolyan ágrólszakadt, tehetséges emberek, mint én, hanem a "matematikát", és általában a tudományokat, mint "intézményeket". Ami egész más minősítés, amelyek mögött meghatározott tőke áll, amely igazgatja, sőt "védelmezi" az élet minden területén, azt is, amit nem kell... uwu jóindulatú, 689-es hozzászólása pont ezért is elgondolkoztatott, pedig korábban ilyet sohase tettem...
    Ettől kezdve gyakrabban fogok áldást szórni a jelenlegi tudományos intézményrendszerre...nem árt odafigyelnem!