10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Blacksheep333

Asha-t (Yara) így képzeltem el. Amazonnak, aki nem csak egy úr lánya, hanem egy hajó kapitánya, tudja vezetni az embereit, illetve csatában is helyt állni.

Egyik kedvenc jelenetem a 2. könyvből mikor Theon megtudja, hogy akit meg akart húzni Pyke fele vezető úton, az valójában a nővére: (Igazából nem spoiler, mert a sorozatban is benne volt.)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "- Minden egyes szavad hazugság volt.
    - Nem mindegyik. Emlékszel, amikor azt mondtam, felül szeretek lenni? - vigyorgott Asha.
    A fiú ettől csak még dühösebb lett.
    - Az a maszlag, hogy férjes asszony vagy, és gyermeket vársz...
    - Ó, az a rész igaz volt - Asha talpra ugrott. - Rolfe, ide! - kiáltotta le az egyik ujjtáncosnak
    felemelt kézzel. Az észrevette, megpördült, és a fejsze hirtelen kiröppent a kezéből. A fegyver éle
    megcsillant a fáklyafényben, ahogy pörögve közeledett. Theonnak csak egy fojtott nyögésre
    maradt ideje, mielőtt Asha elkapta a fejszét a levegőben, és belevágta az asztalba, kettéhasítva az
    edényét, és telefröcskölve a fiú mellényét.
    - Itt az én uram. - A nővére belenyúlt a köntösébe, és kihúzott egy tőrt a keblei közül. - És ittvan az én drága szopós csecsemőm!"
    (Az ujjtánc a vasembereknél azt jelenti, hogy egymásnak dobálják a baltát, amit mi a pöttyös labdát. A név onnan ered, ha nem kapod el, akkor a balta levágja az ujjad. :D)

@ZZ88: Brienne-t tényleg nagyon jól eltalálták.