10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Pares
    Megnéztem én is... A mércét epizódról epizódra magasabbra tolják... EP6 spoiler:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az Arya-Sansa konfliktus nem tudom, hogy meddig fog fajulni, de egyre rosszabbul néz ki a helyzet. Nem értem amúgy, hogy Sansát miért utálják egyesek, tartja Jonnak a frontot, miközben megjelent a dühtől elvakult gyilkológéppé vált alakváltó kishúga, aki halálosan megfenyegeti egy Kisujj szarkeverése által előkerült több évvel ezelőtt kényszer alatt írt levél miatt... Reméltem, hogy átlátnak majd Kisujjon, de még nem jött el a pillanat...

Aryat eddig sem tartottam sokra, pedig már kezdte magát megkedveltetni, de ha ezek után Kisujjnak fog segíteni, akkor végleg leírja magát nálam. Az egész konfliktus annyira frusztráló és számomra annyira váratlanul alakul, amikor végre helyrejönnek a dolgok Winterfellben, akkor elkezdik egymást fenyegetni (vagyis inkább Arya Sansát), egy harmadik fél manipulációjának hála... tipikus GoT. :D

A szupercsapat közötti párbeszédek megint jó alapanyag lesz a mémeknek :D A csatát meg lélegzetvisszatartva néztem végig, élveztem és végigizgultam minden másodpercét, ami csak néhányszor történt meg eddig...

És hogy a szőrszálhasogatásra válaszoljak: hogy miért Viserion volt a célpontja, és nem Drogon? Talán pont azért, hogy demonstrálja az erejét. Drogon a földön volt, és nem jelentett azonnali fenyegetést, Viserion meg éppen támadni készült, így megmutathatta nem csak azt, hogy nem fél a sárkányoktól, hanem azt is, hogy mennyire könnyen képes a fenyegetésüket semmissé tenni. Hatásos és nagyon tanulságos üzenet volt. Lehet, hogy Daenerys nem is engedi többet a sárkányokat harcolni ellenük?

Maradt két sárkány. Drogon, amit Daenerys ül meg, és Rhaegal... ami Jon apja után kapta a nevét... :) Nekem egyébként mindig nehezemre esett megkülönböztetni Viseriont és Rhaegalt, főleg, hogy keveset láttuk őket, de az r/freefolk-on mindenki tényként kezeli, hogy Viserion volt az áldozat, de én is rögtön azt vártam, hogy akkor most Rhaegal megmenteni Jont :D Végül aztán Benjen lett az isteni beavatkozás :D

Daenerys és Jon közös jelenetei... hát én nem vagyok valami romantikus típus, de a kettejük kapcsolatát, ahogy összerakták az utóbbi epizódok alatt, szerintem zseniális. Nagyon finoman, fokozatosan, nem erőltetve, az egymás iránti tiszteletből építkezve, csak érintésekből és a tekintetükből sikerült felépíteniük egymás iránti vonzalmát. Nem szeretem a nyálas dolgokat, de ebből többet akarok látni :D

Ahogy minden egyes részben, ebben is voltak dolgok, amibe bele lehet kötni, de nálam ezek egyszerűen nem ütik meg az ingerküszöböt a rengeteg fanservice és az általánosan minden téren eszméletlenül jó minőség miatt.