10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Palinko
    Ep6 spoiler, jövőheti rész, nem a kis fajtából szóval aki érzékeny tényleg ne.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [spoiler]Szerintem jó volt a rész, de pár dolgon változtattam volna. Először is, apróság, de jó lett volna látni a csapat azon részén akik még nem találkoztak másokkal, hogy kicsit azért meglepődtek. Persze itt mindenki biztos volt benne,
    hogy léteznek, de azért más tudni meg látni.

Ha a következőben tárgyalt rész nincs benne nem is írom meg a kommentem. Kicsit kiakadtam a gerelyhajításon... Mikor Jon hősködött gondoltam az lesz, hogy majd Dany alól kidobják a sárkányt és Jon-t fogja okolni érte, de nem. Ott van az éjkirály előtt egy mozdulatlan közeli célpont, meg egy repülő, mozgó távoli. Na vajon melyiket dobja le? :D Komolyan meg kellett állítanom és 2 percig röhögtem egy olyan jelenetnél ami az ellenkező kiváltását kellett volna okozza.

A nagybácsi is megkapta a maga végét, de annyira súlytalan volt... Persze oké megcsinálta a szerepét meg minden, sőt azt is lehet mondani pont úgy halt meg ahogy eddig szerepelt a sorozatban, hogy beugrott és bumm, de valahogy többet érdemelt volna, kicsit az az érzés maradt, hogy olyan univerzális, "dobjuk be ha gáz van és nem tudunk jobbat kitalálni hogy menekül meg" szereplő. Arra számítottam egyik sárkány megy vissza Jonért és a Targaryen dolog ezzel erősödik.

Viszont az, hogy Dany arca olyan volt mintha meglátott volna egy kisebb akciót egy reklámkatalógusban, az már durva volt nekem. Persze oké, hogy ott sokk, fogjuk rá, de hogy később is semmi tombolás? Meg aztán vár, gondoltam hátha még bízik a sárkányban meg főleg a csodában, de nem, ő Jon-t várja... Elhiszem, hogy szerelmes, de tényleg lehetett volna 1 jelenet amivel kicsit jobban felépítik ezt, mert annyit láttunk, hogy kedvelik egymást, meg Tyrionnak elég érdekes listában sorolta fel Jon-t, de egy extra meghittebb beszélgetés belefért volna az előző részekbe, mert az a barlangos minden volt csak nem meghitt.

Sansával inkább nem idegelem magam, de továbbra is az egyetlen Stark akit nem sajnálnék ha történne vele esetleg valami. Tényleg Dany amilyen idegesítő volt, most annyira szerethető, kár hogy Sansának csak pár jó pillanata volt az előző évadban.

Azért 9/10 a rész, a pár bosszantó dolog ellenére igazán grandiózus volt.
    [/spoiler]