• Tetsuo
    #29
    A helyzet az, hogy a statisztikai atlageletkorban ill a korfaban is megfigyelhetok bizonyos civilizacios hatasok.
    Az pl. teny, hogy 150 eve nem voltak muanyagok, nagymerteku vegyszerezes a kornyezetunkben, laboraromak az etelben. Tisztabb volt a levego.. stb Amik vitathatatlanul jobb tenyezok voltak akkoriban. Persze, ma tobbfele betegseget tudnak "tuneti kezelni", na ez megint egy tema..

    Vegulis ma nem olyan rossz a helyzet, ugye. Az atlageletkor elfogadthato. A kerdes nem is a mara vonatkozik, hanem a jovore!
    Mi lesz kesobb? Hova vezet ez? Milyen vilaga lesz az unokaidnak? Mindent elcseszunk nekik?
    Gondolj bele, ez egy folyamat. Itt meg nincs vege.
    -Egyre tobb idegen anyag mutathato ki az emberi verben, egyre tobbfele muanyagot hasznalunk, amirol egyre inkabb kiderulnek hogy karositanak, egyre tobb vegyszert hasznalunk kornyezetunkben, egyre tobb a mukaja, egyre tobb izfokozo, szinezek, allomanyjavito.. egyre tobb gyogyszer.
    -A kutatok, akik latjak a szamokat meg a legtobb anyagrol nem tudjak, hogy milyen hatasa van, az mindig kesobb derul ki.
    A torvenyek pedig csak azt tiltjak, amit mar hosszasan vizsgaltak, sokszor azt sem, mert nagyon eros a piaci erdek. Az erdekervenyesites is egyre erosebb.
    -A Foldbol pedig csak 1 van, nem tudjuk azt mondani, hogy bocsi, elqrtuk, probaljuk meg ujra.. Az allatok es novenyek elettere folyamatosan es eleg drasztikusan csokken, a 7 milliard ember, a sok beteg genjevel, ami ugye tunetileg kezelve van; Novekvo fogyasztassal, hatalmas termeszeti ertek-pazarlassal, folyamatosan tobbet es tobbet vesz el a termeszetttol, ami egyszercsak nem birja kiszolgalni az igenyeket.
    E-civilizalt folyamatok hatasara a fold, a viz es a levego, egyre csak mergezettebb lesz, egyre tobb es tobb anyagot mutatunk ki bennuk es talalgatjuk, hogy az vajon kozombos-e?
    Itt tartunk most.